На Тернопіллі децентралізація влади та реформа місцевого самоврядування. Зроблені кроки та перспективи

На Тернопіллі децентралізація влади та реформа місцевого самоврядування. Зроблені кроки та перспективи

17.04.15 10:36 0 442
Такою була тема зустрічі Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана, працівників органів державної влади та експертного середовища із представниками влади, органів місцевого самоврядування, журналістами із різних областей України.

Зокрема, голова Верховної Ради наголосив, що тільки децентралізація влади, проведена за європейськими прикладами, перетворить нашу країну у сильну державу. Перші кроки щодо законодавчого забезпечення процесу децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування уже здійснено. Так, парламент ухвалив низку законодавчих актів, які регулюють відносини у сфері місцевого самоврядування. Зокрема, закони України «Про засади державної регіональної політики», «Про співробітництво територіальних громад», який врегульовує питання фінансово-організаційної кооперації на місцевому рівні, об'єднання фінансових та інших ресурсів різних місцевих бюджетів для розв'язання спільних проблем розвитку територій. Прийнято Закон «Про добровільне об'єднання громад». Також ухвалено зміни до Податкового та Бюджетного кодексів. І уже, за словами голови Верховної Ради, є перші результати реформ – доходи місцевих бюджетів за перший квартал зросли на 30%.

«Від децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування, без сумніву, залежить покращання надання адміністративних послуг, якість життя кожної громади, – зазначив Василь Хомінець, який брав участь у зустрічі, – Уже нікого не потрібно переконувати у необхідності таких реформ. На часі – активно переходити до їх здійснення. Прийнятий закон «Про добровільне об'єднання громад» створює умови для формування самодостатніх, перспективних, ефективних, спроможних громад, які зможуть забезпечувати себе. Повинна бути створена не громада заради громади, а громада заради людей. У цьому головний принцип об'єднання. Уже назріло питання і реформування адміністративної влади. Новообрані восени органи місцевого самоврядування уже повинні розпочати роботу на новій якісній основі».

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині лісівники ...
Наступна новина: В Івано-Франківську ...

КОМЕНТАРІ