На Вінниччині розпочалася робота з організації виплати допомоги ветеранам

На Вінниччині розпочалася робота з організації виплати допомоги ветеранам

17.04.15 11:29 0 505
За інформацією Департаменту соціальної політики облдержадміністрації щодо соціального захисту ветеранів війни, на Вінниччині проживає понад 497,4 тис. пільговиків.

З них 60,2 тисяч ветеранів війни, у тому числі 5,4 тис. інвалідів війни, 6,7 тис. учасників бойових дій, 36,9 тис. учасників війни, 11,2 тис. членів сімей загиблих та померлих ветеранів війни.

В області проживає двоє громадян, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною. Це Герой Радянського Союзу – Ковальов Іван Платонович (Жмеринський р-н, с. Тарасівка) та повний кавалер ордена Слави – Половинець Степан Андрійович (м. Жмеринка).

Щороку до Дня Перемоги ветерани війни з Держбюджету отримують разову грошову допомогу. На 2015 рік розмір разової грошової допомоги збільшено в порівнянні з 2014 роком і на ці цілі Вінницькій області з Держбюджету спрямовано – 34,8 млн. гривень, в минулому 32,1 грн. На сьогоднішній день робота з організації виплати допомоги ветеранам розпочалась.

Постановою Кабінету Міністрів України «Деякі питання виплати у 2015 році разової грошової допомоги, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань» від 31 березня 2015 року № 147 установлені розміри разової грошової допомоги до 5 травня:

• інвалідам війни I групи — 2 835 грн.; II групи — 2 475 грн.; ІІI групи — 2200 гривень;

• учасникам бойових дій та колишнім неповнолітнім (яким на момент ув'язнення не виповнилося 18 років) в'язням концентраційних таборів, ґетто, інших місць примусового тримання, а також дітям, які народилися у зазначених місцях примусового тримання їх батьків, — 875 гривень;

• особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, — 2 835 гривень;

• членам сімей загиблих та дружинам (чоловікам) померлих інвалідів війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни і жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге, — 440 гривень;

• учасникам війни та колишнім в'язням концентраційних таборів, ґетто, інших місць примусового тримання, особам, які були насильно вивезені на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога 160 гривень.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ