Арсеній Яценюк: Україна - держава-переможниця у Другій світовій війні

Арсеній Яценюк: Україна - держава-переможниця у Другій світовій війні

17.04.15 11:45 0 520
«Завдання української держави – вшанувати кожну людину, продемонструвати історичну справедливість того, що відбувалося 70 років тому, і не допустити повторення таких трагічних і жахливих подій, які відбувалися в минулому столітті», - наголосив Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у четвер, 16 квітня, на засіданні організаційного комітету з підготовки і відзначення 70-ї річниці перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни.

Арсеній Яценюк підкреслив, що 70-та річниця перемоги над нацизмом у Європі припадає на той час, коли Російська Федерація почала здійснювати проти України військову агресію: «Історія розпорядилася дуже драматично. 70 років тому ми плече в плече боролися з нацизмом, і воювали, і перемогли. А зараз Російська Федерація, яка разом з Україною перемагала в Другій світовій війні, розпочала військову агресію проти української держави».

Відзначення 70-ї річниці перемоги над нацизмом, за словами Глави Уряду, «є не тільки історичним, але й дуже знаковим».

Він наголосив, що людські й матеріальні втрати України під час Другої світової війни – це 40% загальних втрат колишнього Радянського союзу. Населення України після Другої світової війни зменшилося на 14 мільйонів.

«Спроби Російської Федерації переписати історію, приватизувати перемогу в Другій світовій війні та привласнити цю священну і історичну боротьбу над нацизмом, повинні бути присічені. Україна є державою-переможницею в Другій світовій війні. Україна є засновницею Організації Об'єднаних Націй», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду підкреслив, що необхідно гідно відзначити 70-ту річницю перемоги над нацизмом і «вшанувати кожного ветерана Другої світової війни, кожного, хто воював»: «Завдання української держави - вшанувати кожну людину, продемонструвати історичну справедливість того, що відбувалося 70 років тому, і не допустити повторення таких трагічних і жахливих подій, які відбувалися в минулому столітті».

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Свобода" вимагає ...
Наступна новина: У Хмельницькому об'єднаний ...

КОМЕНТАРІ