Навчально-методичий центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області відзначив 50-річний ювілей від дня заснування

Навчально-методичий центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області відзначив 50-річний ювілей від дня заснування

17.04.15 14:31 0 595
Структурний підрозділ Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області - обласні та міста Хмельницький курси удосконалення керівних кадрів відсвяткували своє 50-річчя. Їхня історія розпочата ще у далекому 1965 році, коли на підставі вимог директиви штабу ЦО УРСР, постанови ЦК КП України і Ради Міністрів УРСР були створені 342 курси цивільної оборони Хмельницької області.

У 2002 році відповідно до наказу МНС України найменування «342» з курсів було знято. Тоді ж було затверджено і Статут Курсів. З 1 січня 2003 року Курси розпочали свою діяльність як державна, юридична, навчально-методична установа Цивільної оборони України, а їхнє організаційно-методичне управління було покладено на Інститут державного управління у сфері цивільного захисту.

У 2005 році курси цивільної оборони Хмельницької області реорганізовано в Навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області.

Головне завдання курсів – це функціональне навчання керівних, управлінських кадрів та інших фахівців органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій області з питань цивільного захисту. Щорічно навчання проходить понад п’ять з половиною тисяч слухачів. Заняття з ними проводять педагогічні працівники курсів – висококваліфіковані і підготовлені фахівці, які мають досвід служби та практичної роботи в Збройних силах України, системі Цивільної оборони (Цивільного захисту) України та навчальних закладах області. Всі педагогічні працівники мають вищу освіту та пройшли додаткову спеціальну підготовку у сфері цивільного захисту в Інституті, Вінницькому регіональному навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності. На святкуванні були і ветерани курсів, які багато років пропрацювали в цивільній обороні і залишили свій слід в історії курсів як високопрофесійні фахівці.

Спираючись на досвід та напрацювання своїх попередників педагогічний колектив курсів докладає багато зусиль щодо подальшого розвитку Центру. За останні роки його діяльності було видано понад 70 методичних посібників, пам’яток, рекомендацій населенню щодо дій в несприятливих екстремальних ситуаціях. Педагогічні працівники беруть участь у семінарах, круглих столах з питань безпеки життя і діяльності людини. Значно покращилося навчально-матеріальне забезпечення навчального процесу, зокрема, в наявності персональні комп’ютери, ноутбуки, мультимедійні проектори, фото та відео техніка і т. ін. Слухачі і працівники курсів мають можливість отримувати різнопланову інформацію, в тому числі з питань цивільного захисту, за допомогою швидкісного Інтернету. За останні роки на курсах було обладнано та оформлено навчальні аудиторії, консультаційно-методичний кабінет, бібліотеку, натурну дільницю, кабінет інформаційних технологій навчання.

Окрім того, проводиться робота щодо профілактики безпечної поведінки дітей при виникненні непередбачуваних подій із залученням їх до Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки», відділення якого в Хмельницькій області було зареєстроване у 2004 році. Працівники курсів традиційно щороку беруть активну участь у підготовці та проведенні обласних та Всеукраїнських зборів-змагань юних рятувальників Хмельницького відділення ВГДР „Школа безпеки”.

Згадуючи досягнуті надбання, начальник Центру підполковник служби цивільного захисту Альона Мул висловила слова вдячності за багаторічну співпрацю працівникам Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області, управління з питань цивільного захисту населення Хмельницької облдержадміністрації, управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення і охорони праці Хмельницької міської ради, які завітали на свято колективу.

Досвідчений та згуртований колектив курсів впроваджує передовий досвід в освітній сфері діяльності ДСНС України, прагне відповідати вимогам сучасності та докладає зусилля для забезпечення керівного складу і фахівців цивільного захисту та населення комплексом знань і навичок умілих дій у надзвичайних ситуаціях в умовах теперішніх внутрішньополітичних обставин та сучасного техногенного середовища.

Навчально-методичний центр

цивільного захисту

та безпеки життєдіяльності

Хмельницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У центрі Тернополя ДТП - ...

КОМЕНТАРІ