У соцмережах пропонують повернути древній Херсонес на українську гривню

У соцмережах пропонують повернути древній Херсонес на українську гривню

17.04.15 13:01 0 525
Дизайн української гривні має багато різних символів, на які можна не звернути увагу. Якщо раніше на одній гривні був зображений Херсонес в українському Криму, то зараз дизайн змінили, що має, ймовірно, політичний підтекст.

Таку інформацію на своїй сторінці у Facebook поширив мистецтвознавець, художник-реставратор, іконописець Лев Скоп.

Як зазначено, у дизайні грошей дуже багато різних символів, на які ви можете й не звертати увагу. Якщо пригадуєте, на звороті одногривневої купюри раніше був зображений древній Херсонес (Крим). Ідея полягала в тому, що саме там був хрещений Володимир і звідти починалася історія українського християнства.

Дизайн перших купюр був розроблений в 1992 році (хоча гривню ввели в 1996-му). На початку 90-х Крим лихоманило, і не було 100% впевненості, що він буде наш. Тому дизайн грошей мав і політичний підтекст – зафіксувати, що ?‎Крим – наш.

Як наголошується, у 2004 році стараннями проросійської частини тодішнього уряду дизайн гривень змінили. НБУ тоді не зміг вплинути на це, хоча й намагався.

Херсонес прибрали з 1 гривні, а всім українським князям прималювали бороди – щоб бути культурно ближчими до Росії (хоча українські князі бороди не носили).

«Треба повернути Херсонес на зображення 1 гривневої купюри, і прибрати монголоїдного бороданя, а замість нього поставити нашого Володимира», – закликається у повідомленні.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі провели ...

КОМЕНТАРІ