Десятки жителів Рівного поїхали на роботу на велосипедах

Десятки жителів Рівного поїхали на роботу на велосипедах

17.04.15 10:41 0 483
16 квітня, у Рівному на майдані Незалежності зібралися прихильники використання велосипеда як щоденного транспорту на акцію «Велосипедом на роботу». Активісти не тільки пропагували здоровий спосіб життя, а й привернули увагу влади на відсутність у місті належних умов для велосипедистів.

Про це повідомила репортерка ZIK-Стрім Ірина Мороз.

Близько двох десятків велосипедистів, серед яких були відомі місцеві політики, журналісти, громадські активісти, з’їхалися на головний майдан міста. Як розповів координатор акції «Велосипедом на роботу» у Рівному Сергій Ковальчук, така акція цього дня відбувалася одночасно у восьми містах України.

«Ми хотіли показати, що вже час міській владі створити належні умови для велосипедистів, яких з кожним роком стає більше. Ці люди насправді роблять вагомий внесок у захист екологічного стану в місті, не пошкоджують автошляхи, що дозволяє зекономити кошти на ремонті доріг. Крім того, велосипедисти – це здорові та активні громадяни», – сказав Сергій Ковальчук.

На майдані Незалежності велосипедисти попили ранкову каву, поділились один з одним хорошим настроєм та провели фотосесію, після чого роз’їхались містом у своїх справах.

«Я схвально сприймаю такі акції. Бо велосипед – це круто і стильно. Він дозволяє економити кошти на проїзд. Оскільки я студентка, для мене це актуально. Окрім того, їзда на велосипеді додає здоров’я. До того ж в мене з’явилось багато нових друзів відтоді, як я почала їздити велосипедом, адже велосипедисти активно спілкуються між собою», – розповіла рівнянка Марія.

Усі Стрім-трансляції телеканалу ZIK дивіться тут.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ДТП на Волині: двоє осіб ...
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ