У п’ятьох містах України пройдуть Дні польського кіно

У п’ятьох містах України пройдуть Дні польського кіно

17.04.15 14:14 0 551
У Києві, Харкові, Вінниці, Одесі та Луцьку у квітні пройде ювілейний десятий фестиваль Дні польського кіно. Українські глядачі матимуть змогу переглянути шість кінострічок, одна з яких отримала цьогорічну премію «Оскар» у номінації «кращий фільм іноземною мовою». Це «Іда» режисера Павела Павліковського.

Про це йдеться на офіційному сайті Польського інституту.

Офіційне відкриття фестивалю відбулося вчора, 15 квітня, у Києві. За даними прес-служби Мінкультури, у ньому взяли участь заступник міністра культури з питань євроінтеграції Андрій Вітренко, голова Держкіно Пилип Іллєнко, заступник посла Республіки Польща в Україні Даріуш Гурчинський.

Даріуш Гурчинський назвав символічним те, що покази польських кінофільмів пройдуть по всій Україні від сходу до заходу – у Києві, Одесі, Вінниці, Харкові та Луцьку. Сама подія, за його словами, свідчить про всеосяжність підтримки, яку надає Україні Польща. Він також висловив сподівання щодо розширення співпраці польських та українських кінематографістів та телевізійників, особливо в контексті останніх змін в українському законодавстві щодо кінопродукції російського виробництва.

Фестиваль відкрився показом стрічки Єжи Штурма «Громадянин». Відомий польський актор і режисер став почесним гостем церемонії відкриття.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопільщині триває ...

КОМЕНТАРІ