Зорян Шкіряк: "Ми створюємо робочу групу за участі громадськості для розробки концепції реформування ДСНС України"

Зорян Шкіряк: "Ми створюємо робочу групу за участі громадськості для розробки концепції реформування ДСНС України"

17.04.15 12:48 0 527
На шляху до побудови Служби порятунку європейського рівня, реформування системи цивільного захисту є невід’ємною частиною цього процесу та необхідністю, що викликана часом. Саме тому, задля обговорення організаційних питань щодо подальшої розробки концепції реформування ДСНС України 16 квітня, за участі виконуючого обов’язки Голови ДСНС Зоряна Шкіряка, представників територіальних та структурних підрозділів Служби та громадськості відбулась настановча нарада.

В ході наради було прийнято рішення створити робочу групу для розробки концепції реформування ДСНС, що відбуватиметься в рамках реформування системи МВС. Склад робочої груп буде визначено найближчим часом.

До складу робочої групи увійдуть найкращі фахівці у сфері цивільного захисту, територіальні підрозділи Служби та громадські організації. Вони нададуть свої пропозиції щодо підвищення ефективності та оптимізації процесів у Службі за усіма напрямками. Після чого буде створено концепцію реформування ДСНС. Її буде представлено на Круглому столі з залученням представників засобів масової інформації, Міністерства внутрішніх справ України, громадських організацій та профспілок. Після внесення коректив проект буде подано на затвердження до Кабінету Міністрів України.

Виконуючий обов’язки Голови ДСНС Зорян Шкіряк зазначив: «Ми всі розуміємо, що в реаліях сьогодення нам необхідно розробити модель, що дасть змогу підвищити ефективність роботи Служби порятунку. Реформування Служби – це необхідність, викликана часом. Окремо слід розглянути питання соціального захисту та підвищення заробітних плат рятувальників. Необхідно проаналізувати позитивний досвід наших Європейських колег, зокрема задля вдосконалення законодавства, що регулює діяльність ДСНС. Хочу запевнити, що робоча група працюватиме прозоро та буде відкритою для громадськості. Ми готові розглянути всі раціональні пропозиції та внести їх до концепції реформування».

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ