В Закарпатській області розповіли як запобігти пожежам і що робити у випадку загорання – навчали рятувальники мешканців Свалявщини

В Закарпатській області розповіли як запобігти пожежам і що робити у випадку загорання – навчали рятувальники мешканців Свалявщини

17.04.15 14:56 0 567
Із початку 2015 року в Свалявському районі фіксують збільшення кількості пожеж у порівнянні з 2014-м. Станом на 16 квітня тут виникло 19 загорань, тоді як за аналогічний період минулого року трапилося 13 пожеж. Зважаючи на це, працівники Управління ДСНС України у Закарпатській області спільно з представниками соціального захисту, органів внутрішніх справ і місцевого самоврядування здійснили профілактичне відпрацювання Сусківської сільської ради, до складу якої входять села Сусково та Пасіка. Протягом останніх трьох років на території цих населених пунктів постійно зростає кількість загорань. Якщо 2013-го це був один випадок, то 2014-го – уже два загорання і з початку 2015-го – 3 пожежі.

Оскільки три чверті загорань у Свалявському районі трапляються в житловому секторі, рятувальники насамперед навідалися до помешкань громадян, особливу увагу приділивши багатодітним сім’ям, самотнім пенсіонерам і неблагонадійним особам. У ході візиту працівники ДСНС роз’яснили їм основні правила безпеки під час весняно-літнього пожежонебезпечного періоду. Зокрема, нагадали про заборону спалювання сміття, сухої трави й опалого листя. Також людей поінформували про правила користування пічним опаленням, побутовими електроприладами і застерегли від необережного поводження з відкритим вогнем. Для кращого засвоєння інформації громадянам вручили інформаційні листівки на протипожежну тематику.

Аби привчити дітей змалку шанувати правила пожежної безпеки, рятувальники під час профілактичного відпрацювання відвідали загальноосвітню школу та дошкільний навчальний заклад с. Сусково. Тут молоді розповіли про небезпеку, яку несе в собі вогонь, і виклали головні правила поводження з побутовими приладами вдома. Під час бесіди школярів застерегли від пустощів із сірниками та завідомо хибних викликів служби порятунку. Також дітям роздали листівки з переліком рекомендацій, яких треба дотримуватися задля уникнення загорання в будинку. Крім цього, рятувальники ознайомили учнів із пожежно-технічним обладнанням і спорядженням вогнеборців.

Подібні пожежно-профілактичні відпрацювання здійснюватимуться по всій території області, аби охопити роз’яснювальними бесідами якомога більшу кількість закарпатців. Такі заходи дозволяють якщо не виключити повністю можливість виникнення пожеж та інших надзвичайних подій, то хоча б зменшити їхню кількість і знизити вірогідність трагічних випадків на них.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі аби ...
Наступна новина: У підземеллях ...

КОМЕНТАРІ