В Закарпатській області іршавчанин хотів купити трактор через Інтернет,а став жертвою шахрайки

В Закарпатській області іршавчанин хотів купити трактор через Інтернет,а став жертвою шахрайки

17.04.15 10:48 0 532
До Іршавського райвідділу міліції звернувся із заявою 32-річний мешканець с. Кушниця Іршавського району. Заявник повідомив про те, що невідома Інтернет-шахрайка виманила від нього гроші в сумі 6000 гривень.

Іршавчанин вирішив придбати трактор. На нову техніку коштів не вистачало, тож він підшукав в Інтернеті вживаний. Зателефонував за вказаним номером мобільного телефону і домовився з продавцем. Нею виявилась жінка, що буцімто продавала трактор Т-40 свого чоловіка. Продавець попросила 6000 гривень завдатку, які сказала відразу перерахувати їй на банківську картку.

Не підозрюючи обману, довірливий селянин переказав гроші на вказаний «продавцем» банківський рахунок. Після цього зв'язок із аферисткою зник...

Зрозумівши, що його ошукали, потерпілий звернувся за допомогою до правоохоронців. Даний факт внесено до Єдиного обліку за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України (Шахрайство). Ця стаття передбачає покарання у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

Правоохоронці радять громадянам бути уважними при купівлі товарів через Інтернет. Ні в якому разі не оплачуйте покупку наперед. Спершу отримайте товар, перевірте його стан та якість, а вже потім пересилайте кошти.

Інформація Іршавського РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Житомирській області за ...

КОМЕНТАРІ