В Житомирській області за добу вогнеборці 3 рази ліквідовували загоряння господарчих будівель

В Житомирській області за добу вогнеборці 3 рази ліквідовували загоряння господарчих будівель

17.04.15 10:50 0 492
За минулу добу підрозділами ДСНС у Житомирській області здійснено 5 виїздів на ліквідацію пожеж, 3 з яких стались в господарських спорудах. Найрезонансніший випадок відбувся в Коростишівському районі.

Так, о 04:28 на пункт зв’язку 20-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Коростишів надійшло повідомлення про пожежу в розпайованій кам’яній будівлі розмірами 100×10 м, що розташована в селі Старосільці.

Прибувши на місце події рятувальники встановили, що вогонь повністю охопив дах будівлі. Завдяки злагодженим діям бійців ДСНС пожежу вдалось локалізувати о 04:52, а остаточно ліквідувати - 06:48. Проте вогонь встиг знищити 600 кв м покрівлі.

Як згодом з’ясувалось, будівля, в якій сталась пожежа, в минулому використовувалась як конюшня. На даний час, споруда розпайована та ніким не експлуатується. За попередньою версією, займання сталось через занесення стороннього джерела запалення.

Наразі фахівцями встановлюється остаточна причина виникнення вогню, а також суми збитку та врятованих матеріальних цінностей.

Суха та вітряна погода, що встановлюється з приходом весни, негативно впливає на ситуацію з пожежами в області. В основному до займань призводить недотримання громадянами правил пожежної безпеки на присадибних ділянках, під час використання відкритого вогню, спалювання сміття, сухостою на відкритій території, і як наслідок – перекидання вогню на дерев’яні господарські споруди, житлові будинки, запаси сухого корму Управління ДСНС України у Житомирській області застерігає населення більш уважно ставитись до використання відкритого вогоню та завжди мати під рукою засоби первинного пожежогасіння.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У волинянина вилучили ...

КОМЕНТАРІ