В Житомирській області напередодні Дня пожежної охорони рятувальники провели День відкритих дверей

В Житомирській області напередодні Дня пожежної охорони рятувальники провели День відкритих дверей

17.04.15 12:05 0 516
Напередодні Дня пожежної охорони України іршанські рятувальники провели День відкритих дверей аби поближче познайомити школярів зі своєю професійної діяльністю. Захід відбувся 15 квітня в рамках громадської Акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти.» на території пожежно-професійній частини селища Іршанськ Володарсько-Волинського району.

Наразі у вогнеборців частини гаряча пора – щодня доводиться виїжджати на ліквідацію загорянь сухої трави, але попри це вони знайшли час для того, щоб всебічно продемонструвати школярам особливості роботи рятувальників, спорядження та технічного оснащення.

Захід розпочався з серця пожежної охорони – пункту зв’язку частини, куди за номером «101» постійно надходять дзвінки з проханням про допомогу. Гості дізналися з якими питаннями та проблемами звертається населення до служби порятунку «101».

Аби діти мали більш ширше уявлення про роботу оперативно-рятувальної служби, їм розповіли та наочно продемонстрували про призначення спецтехніки, бойового спорядження та технічного обладнання, що використовують при ліквідації різних надзвичайних подій співробітники служби порятунку «101».

У ході заходу також учні мали змогу приміряти окремі елементи бойового спорядження вогнеборців та посидіти у спеціальному автомобілі, уявивши себе на мить справжніми рятувальниками – людьми, які незважаючи ні на що, завжди прийти на допомогу. Усі учасники акції на згадку отримали пам’ятні сувеніри зі символікою ДСНС.

«Такі теоретико-практичні заняття закарбовуються у пам’яті надовго. Ми сподіваємося, що ці заходи, які проводяться в усіх куточках області, у разі виникнення надзвичайної події чи ситуації, допоможуть дітям та дорослим зорієнтуватися, уникнути небезпеки, а, можливо, й допомогти іншим, - зазначив тимчасово виконуючий обов’язки начальника Управління ДСНС в області Василь Кучин.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівецька область: ...

КОМЕНТАРІ