Житомирщина: рятувальники спільно із волонтерами батальону «Айдар» започатковували для студентів практичні навчання із військово-польової медицини

Житомирщина: рятувальники спільно із волонтерами батальону «Айдар» започатковували для студентів практичні навчання із військово-польової медицини

17.04.15 11:55 0 513
Щоб бути готовим до надання першої медичної допомоги та не допустити можливі важкі наслідки в умовах проведення бойових дій в Житомирі стартували спеціальні курси військово-польової медицини та тактики виживання мирного населення в умовах окупації або обстрілу. Організаторами курсів виступив Міжнародний благодійний фонд «Небесне Сузір’я «АЙДАР», який звернувся за допомогою у проведенні до рятувальників.

Волонтери батальйону «Айдар» поставили собі за мету підготувати населення до подій, що можуть вплинути на життя. В умовах непростого часу використовуються ракети, політ яких сягає десятків тисяч кілометрів. Ситуація таким чином виходить така, що ті, хто до недавна був у тилу, можуть опинитися на передовій. Саме тому підготовка населення до виживання в екстремальних ситуаціях є одним із пріоритетних завдань для силових структур. Задля цього 15 квітня на базі Житомирського Державного університету імені Івана Франка рятувальники та волонтери-айдарівці провели заняття для 200 студентів навчального закладу. Начальник медичної служби Управління ДСНС в області Андрій Митрофанов довів до усіх присутніх основні правила надання першої невідкладної допомоги потерпілому, а також продемонстрував на практиці як зупинити кровотечу та фіксувати перелом за допомогою підручних засобів.

Також студенти виявили цікавість до служби у зоні антитерористичної операції, життя та побуту бійців. Айдарівці, у свою чергу, із задоволенням поділилися враженням та досвідом набутим у військових діям.

Подібні курси організатори планують проводити і надалі. Адже зважаючи на тривожне сьогодення, дані знання можуть врятувати життя не одній людині і стати в пригоді у будь-яку хвилину.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Бійці батальйону ...
Наступна новина: На Рівненщині правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ