В Житомирській області майже 830 тисяч людей вже покинули тимчасово окуповані території та райони проведення АТО

В Житомирській області майже 830 тисяч людей вже покинули тимчасово окуповані території та райони проведення АТО

17.04.15 13:09 0 532
Місцеві жителі Донецької та Луганської областейпродовжують виїжджати з небезпечних територій та звертатися до транзитних пунктів переміщення, що були облаштовані ДСНС України на залізничних вокзалах в містах Костянтинівка та Слов’янськ. Також люди звертаються до регіональних штабів Держслужби з надзвичайних ситуацій. Проте впродовж останніх місяців не фіксується значного збільшення кількості переміщених людей.

Так, протягом першої декади квітня, до пунктів зустрічі у Донецькій області звернулось 337 людей, з них 17 дітей дошкільного та молодшого шкільного віку, а також 3 людини з обмеженими можливостями. В основному люди залишали територію, що знаходиться під контролем терористів. Всі вони отримали психологічну та інформаційну допомогу з питань подальшого переміщення, тимчасового житла та соціальних виплат. Кожен самостійно може обрати регіон та забезпечуєтьсябезкоштовним проїздом у межах України.

Загалом, з кінця січня і до сьогоднішнього дня, з прифронтових територій танаселених пунктів, що постійно піддавались обстрілам терористів у Донецькій та Луганській області, було вивезено, а також залишили самостійно 14 тисяч 774 людини, серед них - 2 тисячі 328 дітей та 393 людини з обмеженими можливостями.

З моменту проведення антитерористичної операції на сході країни, з Луганської та Донецької областей до інших регіонів було переселено 807 тис. 52 людини, серед яких 139 тис. 654 дитини та 381 тис. 749 інвалідів та особи похилого віку.

Загальна ж кількість людей, що були переселені та забезпечені житлом для тимчасового проживання з урахуванням людей, що були переміщені з Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, на сьогоднішній день складає 827 тис. 549 людей, у тому числі 145 тис. 300 дітей та 383 тис. 323 інваліди та особи похилого віку.

Найбільше внутрішньо переміщених осіб розміщено у Луганській (161 тис. 207 осіб), Харківській (161 тис. 84 особи), Донецькій (106 тис. 983 особи), Дніпропетровській (83 тис. 93 особи), Запорізькій (61 тис. 842 особи), Київській (37 тис. 890 осіб) областях та у м. Київ (39 тис. 47 осіб).

Найменша кількість розселених у Тернопільській (2 тис. 508 осіб), Чернівецькій (2 тис. 573 особи), Івано-Франківській (3 тис. 294 особи), Закарпатській (3 тис. 669 осіб), Рівненській (3 тис. 646 осіб) та Волинській (3 тис. 769 осіб) областях.

Щодня регіональні штаби, спільно з місцевими органами влади, здійснюють пошук приміщень, у яких можливедодаткове розміщення переселенців. Так, наразі знайдено 896 об’єктів всіх форм власності для розселення 14 тисяч 923 людини, у тому числі 7 тисяч 136 дітей, більше трьох тисяч осіб, що потребують стаціонарного лікування, а також 743 інваліди та людей похилого віку. Проте ця цифра постійно змінюється, адже пошук приміщеннятриває щодня.

На даний час найбільшу кількість людей можуть розмістити Житомирська, Волинська, Вінницька, Івано-Франківська та Хмельницька області. А у таких областях як Дніпропетровська, Волинська, Хмельницька та у місті Київ наразі можна розмістити хворих, які потребують стаціонарного лікування. Окрім цього, у Закарпатській, Рівненській, Тернопільській, Київській областях створені належні умови для проживання інвалідів та людей похилого віку.

Більш детальну інформацію щодо конкретних місць в кожному регіоні, а також категорій людей, що можуть там розміститись, можна отримати, звернувшись безпосередньо до регіональних штабів держслужби з надзвичайних ситуацій. Відповідна інформація розміщена на сайті нашої служби(http://www.dsns.gov.ua) та спеціально створеному ресурсі для внутрішньо переміщених осіб vpo.gov.ua.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ