У Рівненській області рятувальники спільно з лісівниками тренувалися гасити пожежу в лісовому масиві

У Рівненській області рятувальники спільно з лісівниками тренувалися гасити пожежу в лісовому масиві

17.04.15 13:11 0 529
15 квітня співробітники Головного управління ДСНС у Рівненській області спільно з керівництвом ДП СЛАП «Володимирецький держспецлісгосп» здійснили перевірку готовності до пожежонебезпечного періоду державного лісового підприємства та провели навчання з відпрацювання спільних дій під час гасіння можливих лісових пожеж.

За легендою навчань, в лісовому масиві біля смт. Володимирець залишене відпочиваючими не загашене багаття призвело до загоряння нижнього шару лісових насаджень. Після виявлення пожежі на місце події негайно було направлено пожежну автоцистерну, трактор з плугом та працівників держспецлісгоспу з ранцевими вогнегасниками та шанцевим немеханізованим інструментом, а також черговий караул 11-ї державної пожежно-рятувальної частини. Охоплену полум’ям територію лісівники негайно оборали та локалізували місце пожежі. Тим часом рятувальники провели оперативне розгортання від пожежної автоцистерни та спільно з працівниками лісгоспу за допомогою ручних пожежних стволів ліквідували пожежу.

Участь у тренуваннях прийняли 7 чоловік особового складу ДПРЧ-11 та 9 працівників держспецлісгоспу.

«Такі навчання спрямовані на налагодження спільних дій та вироблення єдиного алгоритму взаємодії пожежно-рятувальних підрозділів та лісової охорони в разі виникнення як лісових, так і торф’яних пожеж та ефективного їх гасіння. Адже тільки тісна взаємодія усіх оперативних служб дасть змогу уникнути великих матеріальних збитків через такі пожежі», - зазначив начальник Володимирецького районного сектору ГУ ДСНС України у Рівненській області Андрій Муравинець.

До речі, цього тижня такі спільні навчання відбудуться у всіх лісогосподарствах Рівненщини.

Шановні громадяни! Аби запобігти виникненню пожеж у лісових масивах, рятувальники рекомендують дотримуватись правил протипожежної безпеки. Зокрема, не залишайте розведене вогнище без нагляду, не розпалюйте багаття ближче ніж за 50 метрів до хвойного та за 25 метрів до листяного лісу, не розкладайте багаття поблизу сухої трави. У разі запалення вогнища обов’язково треба спостерігати за полум’ям; залишаючи місце, де розводили багаття, його необхідно засипати землею або залити водою. Якщо ви виявили в лісі незначне загоряння - спробуйте його негайно загасити за допомогою води, землі або гілки листяного дерева, поки вогонь не розповсюдився на значну площу. Якщо ж пожежа стрімко поширюється, то негайно повідомте про це працівників лісу та пожежно-рятувальну службу за номером «101».

Володимирецький районний сектор

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: керівництво Управління ...

КОМЕНТАРІ