Микола Серкебаєв: "Своєю працею ми допомагаємо багатьом людям"

Микола Серкебаєв: "Своєю працею ми допомагаємо багатьом людям"

17.04.15 10:58 0 526
У свої 28 років молодий та перспективний Микола Серкебаєв нещодавно був призначений заступником начальника сектору карного розшуку Сарненського РВ УМВС України в Рівненській області.

Микола Бакитжанович родом із Хабаровського краю. У 1993 році сім'я військовослужбовців переїхала на Україну, адже мама дуже хотіла повернутися на Батьківщину. Рідні Миколи нині проживають у місті Дунаївці на Хмельниччині.

Натомість міліцейська кар'єра молодого тоді лейтенанта розпочалася у 2008 році після закінчення факультету кримінальної міліції Львівського державного університету внутрішніх справ з оперуповноваженого карного розшуку Шевченківського районного відділу Львівського міського управління Головного управління міністерства внутрішніх справ України в Львівській області. Іще під час навчання Микола познайомився зі своєю майбутньою дружиною Людмилою, яка також навчалася у місті Лева, щоправда у комерційній академії. Здобувши вищу освіту, молоде подружжя вирішило переїхати в Сарни — у рідне місто Людмили. У Сарненському РВ УМВС України в Рівненській області Миколу спочатку призначили на посаду оперативного працівника сектора карного розшуку, а через декілька місяців капітан міліції приступив до виконання обов'язків на посаді старшого оперуповноваженого по боротьбі з незаконним обігом наркотиків. Однак Микола дуже хотів працювати саме в карному розшуку, і вже на початку цього року його призначили заступником начальника кримінальної міліції райвідділу міліції. За такий невеликий проміжок часу під його керівництвом працівники карного розшуку розкрили 62 злочини, серед яких 40% кваліфікуються як тяжкі.

— Розкриття злочинів шляхом оперативного пошуку – це колосальний труд, недоспані ночі, ризик потрапити під ніж чи дуло пістолета злочинця, — говорить Микола. — Але нас це не лякає, бо своєю працею ми допомагаємо багатьом людям та не допускаємо вчинення тяжких злочинів.

Заступника начальника кримінальної міліції райвідділу міліції підтримує і особовий склад працівників, з якими він працює пліч-о-пліч щодня. А дома чекає дружина з маленькими чотирма дітками, які хочуть бачити свого чоловіка, тата здоровим і щасливим.

З нагоди відзначення 15 квітня 96-ї річниці з часу створення служби карного розшуку хочеться побажати усім правоохоронцям та перспективному капітану міліції Миколі Серкебаєву впевненості у своїх силах, оптимізму, здоров'я, натхнення, гордості за свою професію, а в родині - затишку та благополуччя.

Наталія КИРКОВСЬКА,

Сарненський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівські правоохоронці ...
Наступна новина: Тернопілля: степан Барна ...

КОМЕНТАРІ