У Рівненській області рятувальники провели пожежно-профілактичні відпрацювання населених пунктів району

У Рівненській області рятувальники провели пожежно-профілактичні відпрацювання населених пунктів району

17.04.15 10:48 0 518
Вже розпочався весняно-літній пожежонебезпечний період, тож ризик виникнення пожеж у екосистемах та житловому секторі має тенденцію до зростання. Найчастіше до загорань у оселях краян призводять порушення правил поводження з вогнем та експлуатації електрообладнання, а на відкритій місцевості при спалювані сухої рослинності.

З метою попередження виникнення пожеж у житловому секторі, зменшення загибелі людей та мінімізації негативних наслідків надзвичайних ситуацій, проводяться пожежно-профілактичні відпрацювання населених пунктів у районах області.

Зокрема, 15 квітня рятувальники Острозького міськрайонного сектору, 17-ї державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС, працівники Вілійської та Новородчицької сільських рад спільно із активом сіл відвідали оселі людей похилого віку та багатодітних сімей, роз’яснили їм правила пожежної безпеки у побуті та вручили пам’ятки. Також рятувальники провели інструктажі та бесіди на протипожежну тематику щодо необхідності бути пильними при використанні відкритого вогню, газового обладнання та електроприладів.

Результатом проведеної роботи стало здійснення відпрацювання у більш ніж 40 житлових будинках одиноких пристарілих громадян, багатодітних сімей, неблагонадійних громадян та осіб, які перебувають на обліку соціального захисту.

«Спільна робота місцевих громад та рятувальників у попередженні пожеж та загибелі людей на них надзвичайно важлива, тож обов’язок кожного керівника сумлінно відноситись до цієї необхідної справи», - зазначив начальник управління державного нагляду та контролю полковник служби цивільного захисту Віктор Сульжик.

Головне управління ДСНС у Рівненській області нагадує, що тільки дотримання правил пожежної безпеки дозволить захистити Вас та Ваш будинок від вогню.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ