Рівненщина: рятувальники прийняли участь в семінарі з освітянами та «Дні цивільного захисту» в школі-гімназії

Рівненщина: рятувальники прийняли участь в семінарі з освітянами та «Дні цивільного захисту» в школі-гімназії

17.04.15 12:14 0 561
16 квітня на базі Зорянського навчально-виховного комплексу «Школа-гімназія» працівники Головного управління ДСНС у Рівненській області спільно з працівниками навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності прийняли участь у обласному семінарі з відповідальними особами з питань цивільного захисту загальноосвітніх навчальних закладів Рівненщини.

Програма семінару була насиченою та яскравою. Захід розпочався з проведення у навчальному закладі «Дня цивільного захисту». Перед присутніми виступили місцеві команди дружини юних пожежних та екологів, які розповіли про правила пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності, а також як діяти у разі виникнення різних надзвичайних ситуацій.

Несподівано залунали звуки сирени і по шкільній радіосистемі оголосили, що у вестибюлі навчального закладу виявлено незнайомий підозрілий предмет, тож почалася термінова евакуація дітей. Проте тривога виявилася лише тренувальною. В супроводі вчителів всі учні оперативно та організовано залишили приміщення школи.

Після цього відбулася урочиста лінійка та конкурс малюнків на асфальті. Діти за допомогою кольорової крейди малювали на асфальті різного роду надзвичайні ситуації та пожежі, які можуть виникати через недотримуватися правил безпеки.

По завершенню «Дня цивільного захисту» рятувальники провели з педагогами навчально-методичний семінар з питань пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту. Освітянам роз’яснили основні правила пожежної та техногенної безпеки, порядок дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, виявлення підозрілих та вибухонебезпечних предметів. Співробітники Держслужби з НС продемонстрували навчальні короткометражні відеофільми з питань цивільного захисту, зокрема щодо порядку евакуації з освітніх закладів та укриття у захисних спорудах, вручили відповідну роз’яснювальну літературу та пам’ятки з основними правилами безпеки життєдіяльності.

Слід додати, що подібні заходи рятувальники проводять у всіх навчальних закладах області, адже саме зараз триває Тиждень безпеки життєдіяльності, метою якого є профілактика дитячого травматизму, популяризація знань правил безпеки у повсякденному житті, здорового та активного способу життя серед учнівської молоді та студентства.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ