У Дніпропетровську коштом громадськості створюють пам’ятник загиблим під час Революції гідності та на Донбасі

У Дніпропетровську коштом громадськості створюють пам’ятник загиблим під час Революції гідності та на Донбасі

17.04.15 13:01 0 570
У Дніпропетровську стартує конкурс «Простір єдності» на створення пам’ятника загиблим під час Революції гідності й воєнних дій на Донбасі. Про це повідомили громадські активісти-учасники координаційної ради проекту. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За задумом організаторів, кошти на створення пам’ятного знаку не повинні виділятися з бюджету: це будуть гроші громадськості. Як зазначили активісти, міськрада Дніпропетровська погодилась стати замовником і надати допомогу у виділенні землі.

За словами організаторів, зараз стартує вуличне опитування жителів щодо концепції нового пам’ятника.

«Опитування буде проводитися у всіх районах міста, буде відображатися статево-вікова структура. Питання спрямовані на те, щоб виявити смислове значення пам’ятника (це буде пам’ятник Героям Небесної сотні або воїнам, загиблим в АТО, або всім людям, які борються за незалежність країни). Також під час опитування ми покажемо карту з позначеними місцями можливого розташування пам’ятника. У кожного буде можливість запропонувати інше місце. Частина питань присвячена виявленню того, як люди бачать сам процес проведення конкурсу», – сказала одна з ініціаторів Міхно.

Як сказала член координаційної ради проекту Олена Іваницька, долучитись до створення пам’ятника хочуть рідні загиблих.

«Ні в кого не викликає сумніву, що у Дніпропетровську має бути пам’ятник. Для мене це стало ясно, коли мама загиблого бійця сказала, що ті гроші, які люди зібрали на похорон, вона хоче вкласти в будівництво пам’ятника загиблим в АТО», – заявила Іваницька.

Головний архітектор Дніпропетровська Дмитро Волик, зі свого боку, поінформував, що міськрада та ОДА допоможуть в організаційних питаннях.

У квітні 2014 року в Дніпропетровську відбулось урочисте закладення першого каменю у майбутній монумент Небесній сотні. Пам’ятник тоді планували встановити у сквері біля облдержадміністрації, якраз на тому місці, де 26 січня 2014 року під час спроб розгону мирного мітингу потерпіли десятки дніпропетровців.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області у ...
Наступна новина: У соцмережах пропонують ...

КОМЕНТАРІ