Чернівецька область: рятувальники ліквідували 9 пожеж

Чернівецька область: рятувальники ліквідували 9 пожеж

18.04.15 12:39 0 646
Протягом минулої доби пожежно-рятувальні підрозділи Управління ДСНС України у Чернівецькій області 9 разів виїжджали на ліквідацію пожеж. Так, в селі Котелеве Новоселицького району місцевий мешканець, чоловік 1959 року народження, наводив лад на присадибній ділянці, спалюючи при цьому сміття. Проте вогонь перекинувся на суху траву, а звідти на господарську будівлю, яка знаходилася неподалік. Розповсюдженню вогню також сприяло те, що стіни та перекриття споруди були дерев’яними. Полум’я швидко поширювалося і за лічені хвилини охопило всю споруду на площі 40 кв.м.. Чоловік намагався сам ліквідувати пожежу, проте отримав при цьому опіки ІІ ступеня обличчя та рук. Сусіди помітили пожежу і відразу зателефонували на спецлінію 101. Рятувальники міста Новоселиця та місцева пожежна команда села Котелево оперативно ліквідували пожежу, що дозволило запобігти перекиданню вогню на поруч розташований житловий будинок. Вогнем знищено господарську будівлю, речі домашнього вжитку.

Ще одна господарська будівля горіла в смт. Лужани Кіцманського району. Складність пожежі полягала в тому, що поруч із місцем виникнення пожежі знаходився житловий будинок, на який міг перекинутися вогонь. Черговий караул Державної пожежно-рятувальної частини № 9 міста Кіцмань та місцева пожежна команда смт. Лужани за лічені хвилини прибули на місце події. Першочерговим завданням вогнеборців було недопущення подальшого розповсюдження пожежі. Рятувальники ліквідували пожежу в тих межах, у яких застали на момент прибуття. Полум’ям пошкоджено частково покриття господарської будівлі, речі домашнього вжитку. Чіткі та злагоджені дії рятувальників дозволили зберегти від знищення 2 будівлі.

Всього в ході ліквідації пожеж, що виникли впродовж минулої доби, пожежно-рятувальні підрозділи Управління ДСНС України у Чернівецькій області зберегли від знищення 10 будівель. Загиблих на пожежах немає.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ