Буковинська автоінспекція підтримує історичні традиції профілактики дорожньо-транспортного травматизму (+фото)

Буковинська автоінспекція підтримує історичні традиції профілактики дорожньо-транспортного травматизму (+фото)

18.04.15 11:12 0 760
Важливою складовою цієї роботи є участь у ній громадських організацій, об’єднань, широких верств населення.

Вагомий практичний досвід профілактики ДТП, підвищення культури дорожнього руху на Буковині накопичено обласною організацією Всеукраїнської спілки автомобілістів.

Свого часу, з метою якісної підготовки водіїв, збереження та обслуговуванням транспорту індивідуальних власників, дотримання вимог правил дорожнього руху МВС України, Державтоінспекція підтримали ідею створення Українського республіканського добровільного товариства "Автолюбитель УРСР». З тих пір 16 квітня 1974 року вважається днем створення Всеукраїнської спілки автомобілістів.

У день 40-річчя ВСУ відбулась звітно-виборна конференція обласної організації, очолюваної Іваном Мельничуком.



В роботі конференції взяв участь начальник УДАІ УМВС України в Чернівецькій області полковник міліції Ігор Доголіч.



Керівник Буковинської автоінспекції зазначив, що попри труднощі, у яких перебуває нині країна, потрібно зберігати і примножувати традиції співпраці державного відомства і спілчан, поширювати досвід у підготовці, вихованні законослухняних водіїв, удосконалювати форми і методи пропагандистської роботи, в основі якої — зниження аварійності на автошляхах, збереження життя і здоров’я людей. Спілка і залишається ініціативною, дієвою структурою. Адже за 40 років нею підготовлено 60000 водіїв, понад 7 тисяч — лише за останні п’ять років звітного періоду.

І.Доголіч розповів про процеси реорганізації автоінспекції, участь наших земляків в антитерористичній операції, що є системною, адже на Сході України, звідки він нещодавно повернувся, постійно перебуває група працівників ДАІ Буковини, більше сотні автоінспекторів уже пройшли школу витривалості і мужності. До речі,чимало членів спілки автомобілістів також долучилися до волонтерського руху, зокрема, взяли участь у наданні гуманітарної допомоги мешканцям Луганщини.

Попри зміни форм власності в державі, впровадження ринкових відносин спілчани змогли адаптуватись до нових умов, зміцнити навчальну інфраструктуру, господарську базу автошколи, яка налічує 32 транспортних засоби, 18 навчальних класів у Чернівцях та в районах області, реконструювати приміщення, впорядкувати роботу автостоянок.

Обласна спілка автомобілістів дотримується статутних вимог організації, суть яких у просвітницькій, пропагандистській роботі у сфері безпеки дорожнього руху. В активі спілчан — проведення та організація таких суспільно корисних заходів як «Безпечне колесо» для школярів області, конкурсів КВН-ЮІР різних рівнів, в тому числі й зональних, змагань з правил дорожнього руху та велобагатоборства у літніх дитячих таборах, участь у місячниках безпеки дорожнього руху, покази раритетних авто, тематичні автопробіги, змагання для жінок-водіїв до жіночого свята, швидкісні перегони для автомобільних «екстрималів», інші заходи.

Усі ці практичні набутки спілки не повинні стати антикварністю у нашому щоденні. Професійний теоретичний і практичний рівень підготовки водіїв підтримують і передають молодим ветерани автошколи, очолюваної Василем Лакустою, Орест Гончарук, Петро Статний, Володимир Пішко та інші фахівці, досвід яких є цінним набутком у науці безпеки дорожнього руху.

Делегати конференції одноголосно довірили очолити обласну організацію Всеукраїнської спілки автомобілістів на наступний 5-річний період Івану Мельничуку.



Спілчани вшанували також присутнього на конференції ветерана автолюбительського руху на Буковині, першого керівника спілки Євгена Івановича Романова.



Від УДАІ УМВС України в Чернівецькій області активісти спілки отримали пам’ятні подарунки — книжки «Історія Буковинської автоінспекції на сторінках газети «Дорожній вісник», у якій зафіксовано чимало добрих спільних справ ДАІ та спілчан.







Прес-служба УДАІ УМВС України в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Что представляет собой ...
Наступна новина: У Чернігові відкрито ...

КОМЕНТАРІ