Пам'ять полеглих на Сході України вінничан Сергія Бойка та Андрія Долейка увічнено в рідній школі (+фото)

Пам'ять полеглих на Сході України вінничан Сергія Бойка та Андрія Долейка увічнено в рідній школі (+фото)

18.04.15 09:34 0 768
Одразу дві меморіальні дошки на честь героїв-земляків Сергія Бойка та Андрія Долейка, які віддали життя за незалежність України у зоні бойових дій на Сході, відкрито на фасаді їх рідної Крижопільської школи №1.

Сергію Бойку було лише 18, його серце перестало битись вранці 7 серпня минулого року поблизу Савур-могили в Донецькій області. Під час виходу з району бойового застосування колона потрапила на засідку. Посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ст.

Андрій Долейко у 2011-2012 роках приймав участь у миротворчих діях у Косово. А у важкий для країни час став на захист рідної Вітчизни, був старшим стрільцем 30-ї Новоград-Волинської окремої механізованої бригади. Загинув на 25 році життя у вересні минулого року під час повернення до військової частини .

В урочистому відкритті взяли участь учнів та вчителів навчального закладу, керівники району, Крижопільський селищний голова Василь Косташенко, військовий комісар Крижопільсько-Піщанського об'єднаного військового комісаріату, підполковник Олег Стецюк, представники підприємств, організацій, громадськість району.

Звертаючись до присутніх директор голова райдержадміністрації Валентин Панчук, зауважив: « урочистий, відповідальний день для учнів та учителів Крижопільської середньої шлоли №1, для усіх крижопільчан. Ми разом пишемо ще одну сторінку нашого життя - вшановуємо пам'ять колишніх учнів школи, наших земляків – Сергія Бойка та Андрія Долейка. Відбувається подія, яка болить кожному з нас. На жаль, колишні учні повертаються до своєї рідної школи ось цими пам'ятними знаками. Сподіваюсь, їхні геройські вчинки будуть фундаментом для виховання патріотичного духу в учнів, усіх крижопільчан, які будуть бачити перед входом до школи пам'ятні знаки і завжди пам'ятати та віддавати шану своїм землякам».

Після невеликого мітингу, пам'ять Героїв – Сергія Бойка та Андрія Долейка вшанували хвилиною мовчання, поклали квіти до меморіальної дошки.















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівські правоохоронці ...
Наступна новина: Буковинець вкрав гроші у ...

КОМЕНТАРІ