Прокуратура Волині перевіряє звернення іноземців,які утримуються в пункті тимчасового перебування в Журавичах

Прокуратура Волині перевіряє звернення іноземців,які утримуються в пункті тимчасового перебування в Журавичах

18.04.15 15:45 0 876
Прокуратура Волині у межах компетенції, визначеної Законами України "Про прокуратуру" та "Про звернення громадян", проводить перевірку колективного звернення іноземців, котрі утримуються у Волинському пункті тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, що в селі Журавичі Ківерцівського району.

Звернення надійшло 16 квітня 2015 року під час особистого прийому іноземців, організованого керівництвом прокуратури області.

Цього дня іноземці, що утримуються у цьому пункті, відмовилися від прийому їжі на знак протесту проти часткового зменшення норм споживання окремих категорій продуктів харчування, яке передбачено введеною в дію з 08 квітня 2015 року постановою Кабінету Міністрів України №144 від 11 березня 2015 року «Про затвердження норм харчування іноземців та осіб без громадянства, що розміщуються в пунктах тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, пунктах тимчасового розміщення біженців Державної міграційної служби».

До перевірки піднятих іноземцями у ході особистого прийому інших питань, зокрема щодо врахування при організації харчування національних та релігійних традицій, скорочення терміну їх утримання в пункті, покращення медичного забезпечення, залучено відповідні органи контролю та підготовлено лист до Державної міграційної служби України.

Зазначимо також, що прокуратурою Ківерцівського району у рамках здійснення процесуального керівництва у кримінальному провадженні за фактом недбалого ставлення працівників охорони пункту до виконання своїх службових обов’язків, що спричинило самовільне залишення пункту шістьма іноземцями - громадянами В'єтнаму, встановлено місцезнаходження іноземців та повернуто їх до ПТПІ. Причиною самовільного залишення ними пункту тимчасового перебування стали особисті мотиви, а не умови утримання в ньому.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Ужгороді відбулось ...
Наступна новина: У Львові нічна гостя ...

КОМЕНТАРІ