Підприємці міста Луцька та Луцького району цьогоріч сплатили до місцевих бюджетів понад 15 мільйонів гривень єдиного податку

Підприємці міста Луцька та Луцького району цьогоріч сплатили до місцевих бюджетів понад 15 мільйонів гривень єдиного податку

18.04.15 11:57 0 556
Протягом І кварталу 2015 року платники міста Луцька та Луцького району, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів 15,8 мільйона гривень єдиного податку. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 3,4 мільйона гривень,- інформує Луцька ОДПІ ГУ ДФС у Волинській області.

Цьогоріч позитивну динаміку демонструють як юридичні особи-спрощенці, так і фізичні особи – підприємці. В порівнянні з І кварталом 2014 року, перші сплатили до казни за згадуваний період часу на 1,3 мільйона гривень більше, другі - на 2,1 мільйона гривень більше.

Нагадуємо, що відповідно до Податкового кодексу України, до місцевих податків та зборів належать: єдиний податок та податок на майно, до складу якого входить податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортний податок та плата за землю. Також, до місцевих податків віднесено туристичний збір та збір за місця для паркування транспортних засобів.

З 1 січня 2015 року до застосування спрощеної системи оподаткування внесено зміни. Так, до першої групи відносяться фізичні особи-підприємці, які не використовують працю найманих осіб і здійснюють виключно роздрібний продаж товарів на ринках або надання побутових послуг населенню з обсягом доходу до 300 тис. гривень. Ставка податку становить до 10 відсотків розміру мінімальної заробітної плати (у 2015р. - не більше 121,80 гривень).

До другої групи відносяться фізичні особи-підприємці, які надають послуги платникам єдиного податку або населенню, виробництво та/або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства з обсягом доходу до 1,5 млн. грн. та чисельністю найманих працівників до 10 осіб. Ставка податку становить до 20 відсотків розміру заробітної плати( у 2015р. - не більше 243,60 гривень).

До третьої групи відносяться фізичні особи-підприємці, які не використовують працю найманих осіб, або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, не обмежена та юридичні особи з обсягом доходу до 20 млн. грн. та необмеженою чисельністю найманих працівників. Ставка податку становить 2% доходу – у разі сплати ПДВ і 4% доходу – у разі включення ПДВ до складу єдиного податку.

До четвертої групи відносяться сільськогосподарські товаровиробники, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75%. Ставка податку залежить від категорії (типу) земель та встановлена у відсотках бази оподаткування (нормативна грошова оцінка одного гектара сільськогосподарських угідь (ріллі, сіножатей, пасовищ і багаторічних насаджень), з урахуванням коефіцієнта індексації, визначеного за станом на 1 січня базового податкового (звітного) року).

Сектор комунікацій Луцької ОДПІ

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська область: ...
Наступна новина: На Львівщині чоловік ...

КОМЕНТАРІ