В Луцьку тарас Яковлев зустрівся з делегацією з Підляського воєводства Республіки Польща

В Луцьку тарас Яковлев зустрівся з делегацією з Підляського воєводства Республіки Польща

18.04.15 09:44 0 609
У Луцькій міській раді відбулася зустріч заступника міського голови Тараса Яковлева з представниками Підляського воєводства Республіки Польща, які приїхали до нашого міста у рамках проекту «Транскордонна система пошуку інвестора Польща-Україна», що фінансується в рамках Програми транскордонного співробітництва “Польща-Білорусь-Україна 2007-2013”.

Розпочинаючи зустріч, Тарас Володимирович привітав польських гостей у Луцьку. Він подякував за підтримку польського народу українців у ці складні часи. За його словами, склалася дуже хороша співпраця з польськими партнерами і реалізували багато проектів.

“Будучи прикордонним містом, ми важливу увагу приділяємо цьому питанню. За останні часи зроблено великий крок у залучені інвестицій через програми транскордонного співробітництва, завдяки польським партнерам. Станом на ми реалізували близько 50 проектів, які стосуються і навчання персоналу, обміну культурних зв'язків, спорту, бізнесу, навчання тощо. У цьому році ми реалізуємо сім проектів на суму два мільйони євро. Ці суми не надто великі для наших польських партнерів Любліна, Замостя, Жешува, Торуня, а для нас - це значні кошти”, - наголосив він.

Заступник міського голови зазначив, що наше місто прикордонне і має ряд підприємств з іноземними інвестиціями. Зокрема, одне з найбільших є “СКФ Україна”. Він наголосив, що підприємство входить до складу міжнародної корпорації, яка є одним зі світових лідерів у виробництві підшипників. Є ряд інших підприємств, які виробляють поліетиленову плівку, електрообладнання для німецьких авто тощо.

“Загальна кількість інвестицій залучених у місто з початку періоду інвестування становить більше 200 млн євро. Ця робота не достатня і щоб активізувати це - ми переформатували структурний підрозділ Луцької міської ради та створили відділ, що займатиметься інвестиціями. Важко це робити, коли країна у війні. Це відлякує іноземних інвесторів. Наша мета розповісти, що Луцьк - безпечний для інвестицій і тут безпечно працювати та заробляти гроші”, - додав Тарас Яковлев.

Представники польської делегації подякували заступнику міського голови за зустріч та висловили сподівання на плідну співпрацю між Луцьком, Волинню та Підляським воєводством.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Степан Барна нагородив ...
Наступна новина: Відкриття турсезону в ...

КОМЕНТАРІ