Житомирщина: у загальноосвітній школі №8 пройшов День цивільного захисту з подорожжю «Країною безпеки»

Житомирщина: у загальноосвітній школі №8 пройшов День цивільного захисту з подорожжю «Країною безпеки»

18.04.15 08:45 0 523
З метою підвищення рівня обізнаності населення щодо запобігання виникнення різноманітних надзвичайних ситуацій, 16 квітня у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 8 обласного центру відбувся День цивільного захисту. До проведення заходу долучилися рятувальники, піротехніки, медики, правоохоронні органи, військові та керівництво міста.

Рятувальники у простій і доступній формі розповіли дітям про те, як потрібно себе поводити під час виявлення вибухонебезпечного предмету і що робити, якщо пожежа застали їх у приміщенні. Надзвичайники продемонстрували як потрібно використовувати порошковий вогнегасник і показали декілька повчальних відеороликів на пожежну тематику.

Також були відпрацьовані практичні дії як учнів, так і персоналу на випадок виникнення неординарних ситуацій в приміщенні навчального закладу. Усі вклалися в контрольний час, що відводиться на евакуацію та стали свідками професійних дій рятувальників по ліквідації пожежі.

До проведення заходу організатори задіяли шкільний майданчик, на якому розташувалася «Країна безпеки». Учні розділилися на групи та попрямували у повчальну подорож імпровізованою країною, що передбачала п’ять тематичних станцій – «Пожежна», «Медична», «Рятувальна», «Хімічна» та «Вибухонебезпечна».

Під час подорожі діти приміряли на себе бойовий одяг пожежних-рятувальників, знайомились із спеціальною технікою рятувальників, вивчали правила надання першої долікарської допомоги потерпілому та правила безпечної поведінки під час перебування на водоймах. Також усі бажаючі мали смогу надіти на себе протигаз та загальновійськовий захисний комплект ОЗК.

При «виїзді з «Країни безпеки» останньою була зупинка під тривожною назвою «Вибухонебезпечна». Тут були представлені муляжі різноманітних вибухонебезпечних предметів, як часів війни так і сьогодення, та засоби їх пошуку і виявлення. Одразу ж представники групи піротехнічних робіт Управління ДСНС доводили до підростаючого покоління порядок дій при виявленні взагалі будь-якого вибухонебезпечного предмету чи предмету схожого на нього.

- Під час таких профілактичних заходів вся учнівська молодь у доступній формі може не лише ознайомитися з теоретичним матеріалом, а й закріпити отримані знання на практиці. Це перша цеглина міцного фундаменту «Безпеки життя», що мусить стати основою і вже надалі доповнюватися новим досвідом, - зазначає тимчасово виконуючий обов’язки начальника Управління ДСНС України у Житомирській області полковник служби цивільного захисту Василь Кучин.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: У Львові постраждали троє ...

КОМЕНТАРІ