В Житомирській області надзвичайники знищили вибухонебезпечну знахідку вагою 40 кілограм

В Житомирській області надзвичайники знищили вибухонебезпечну знахідку вагою 40 кілограм

18.04.15 10:15 0 519
17 квітня групою піротехнічних робіт на одному з полігонів Житомирської області був знищений артилерійський снаряд часів Великої Вітчизняної війни.

Про небезпечну знахідку наздвичайникам повідомив працівник Богданівського лісництва, що знаходиться в селі Лісова Слобідка Бердичівського району. Там на території проводяться земельні роботи. Коли екскаватором копалася яма, лісівники помітили, що з-під землі видніється якийсь невідомий предмет. Вони негайно припинили роботи та зателефонували за номером «101».

Фахівці ДСНС, які прибули до місця виклику, ідентифікували знахідку як 40-кілограмовий артилерійський снаряд калібром 152 мм. Більша частина знахідки залишалася в землі, але чітко проглядався запал вибухонебезпечного предмету. Знаходитися поруч стороннім було вкрай небезпечно. Рятувальники сповістили про знахідку працівників міліції, які в свою чергу організували чергування безпосередньо біля місця виявлення бомби.

Шановні громадяни! Рятувальника Житомирщини вкотре закликають – помітивши вибухонебезпечний предмет або щось зовні схоже на нього – негайно телефонуйте за номером «101». Не випробовуйте долю – не чіпайте його! В жодному разі не можна розбирати чи розпилювати боєприпаси. Самостійно не переносьте та не перекочуйте їх з місця на місце. Не збирайте та не здавайте такі предмети в металобрухт. Убезпечте від біди себе та своє оточення!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківську ...

КОМЕНТАРІ