В Закарпатській області воловецькі школярі під час екскурсії до пожежної частини ознайомилися з професією вогнеборця

В Закарпатській області воловецькі школярі під час екскурсії до пожежної частини ознайомилися з професією вогнеборця

18.04.15 11:51 0 608
17 квітня, на День пожежної охорони, до воловецьких рятувальників у гості завітали діти. На екскурсію до 11-ї державної пожежно-рятувальної частини в рамках Тижнів знань з основ безпеки життєдіяльності прийшли учні 4-Б класу Воловецької ЗОШ I-III ступенів. Метою заходу було навчання малечі азам пожежної безпеки, роз’яснення питань безпеки життєдіяльності та популяризація професії рятувальника.

Під час екскурсії працівники ДСНС продемонстрували школярам усю пожежно-рятувальну техніку і бойове спорядження вогнеборців, а також вдягли костюми, що використовуються при ліквідації надзвичайних подій. Спеціалісти-піротехніки розповіли присутнім про вибухонебезпечні предмети та порядок дій у разі їх виявлення.

Найбільше захоплення в дітей викликало гасіння умовної пожежі. Кожен охочий міг взяти до рук пожежний ствол і допомогти вогнеборцям здолати полум’я. Також учні стали свідками того, як рятувальники за допомогою гідравлічних ножиць перерізають металеві конструкції. Малечу надзвичайно вразило те, з якою легкістю бійці ДСНС ріжуть товстий металобрухт.

Керівництво школи щиро подякувало воловецьким пожежникам за якісно проведений захід, який надовго запам’ятається учням. Саме після таких екскурсій молоде покоління по-новому осмислює роботу рятувальників. Можливо, у результаті цієї зустрічі в когось із присутніх дітлахів з’явилася мрія – пов’язати своє життя з пожежно-рятувальною справою.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Поиск работы в г. Ровно
Наступна новина: У Житомирі патрульні ...

КОМЕНТАРІ