Закарпатські піротехніки знешкодили два артилерійські снаряди часів Другої світової війни

Закарпатські піротехніки знешкодили два артилерійські снаряди часів Другої світової війни

18.04.15 12:59 0 556
16 квітня фахівці групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення вилучили та знешкодили два артснаряди на території Ужгородського та Перечинського районів.

Один із вибухонебезпечних предметів виявили ввечері 15 квітня у с. Кам’яницька Гута, що на Ужгородщині. На небезпечну знахідку натрапив місцевий мешканець, який копав канаву поблизу власного будинку. Чоловік одразу ж повідомив про подію до служби порятунку «101». Згодом піротехніки ідентифікували знайдений предмет як артилерійський снаряд калібром 152 мм часів Другої світової війни.

Наступного дня підозрілий металічний предмет знайшли у м. Перечин. Чоловік і його дружина поралися на городі та побачили в землі пристрій, схожий на вибухонебезпечний. Піротехніки по прибутті на місце події знешкодили артилерійський снаряд калібром 105 мм, який лежав у закарпатській землі з часів Другої світової війни.

Управління ДСНС України у Закарпатській області звертається до громадян із закликом бути обережними при проведенні земляних робіт, адже будь-якої миті людина може натрапити на відголоски війни. Якщо це сталося, не слід чіпати підозрілий металічний предмет і переміщувати його в інше місце. Категорично забороняється пробувати самостійно знешкодити вибуховий пристрій. Натомість треба позначити місце знахідки й повідомити про це органи влади, місцевого самоврядування, міліцію або зателефонувати до служби порятунку за номером 101.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині дільничний ...
Наступна новина: Стан роздрібної торгівлі ...

КОМЕНТАРІ