В Ужгороді відбулось відкриття виставки експонатів Революції гідності та війни сході України

В Ужгороді відбулось відкриття виставки експонатів Революції гідності та війни сході України

18.04.15 15:42 0 705
16 квітня 2015 року у Закарпатському краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки "Між гарматами музи мовчать". Сприяючи відкриттю виставки, Закарпатська обласна організація ВО "Свобода" передала у музей особисті речі свободівців – учасників Революції гідності та російсько-української війни.

У відділі "Августин Волошин та новітня історія" Закарпатського краєзнавчого музею відбулося відкриття виставки, на якій представили понад 300 нових експонатів Революції гідності та бойових дій на сході України. Вагомий внесок в організацію цієї виставки зробили закарпатські націоналісті, віддавши в музей речі з ужгородського, київського Майданів та воєнних дій на сході України.

"Хочу висловити подяку всім, хто долучився до нашої праці та допоміг у пошуках експонатів. Ці речі є свідками творення новітньої української історії, яку вчитимуть наші нащадки, тому все те, що ми тут зібрали, є дуже важливим елементом для творення нашого майбутнього. Найбільше хотілось б подякувати Закарпатській обласній організації ВО "Свобода", членство якої найактивніше долучились до створення цієї виставки", – підкреслив завідувач відділу "Августин Волошин та новітня історія" Іван Орос.

"Для нас, учасників Революції гідності та російсько-української війни, ця виставка – це реальні емоції і переживання, це спогади із посмішкою чи сльозами на очах, а для наших нащадків – це тільки один параграф історії боротьби України за незалежність. Тому такі експозиції необхідні для наступних поколінь, для них – це можливість доторкнутися до історії", – наголосив у своїй промові голова Ужгородської міської організації ВО "Свобода" Томаш Лелекач.

Нагадаємо, що це вже не перша виставка, присвячена Революції гідності, організована за сприянням Закарпатської обласної організації ВО "Свобода". Перший такий захід відбувся 22 січня 2015 року в День Соборності України.

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині ...
Наступна новина: Прокуратура Волині ...

КОМЕНТАРІ