Найкращі читачі Хмельниччини

Найкращі читачі Хмельниччини

18.04.15 10:39 0 560
В рамках Всеукраїнського конкурсу дитячого читання “Книгоманія” відбувся обласний конкурс “Найкращий читач Хмельниччини – 2015”. Метою даного конкурсу є підвищення інтелектуального рівня і культурної компетентності дітей шляхом заохочення їх до читання. Він організований обласною бібліотекою для дітей імені Т.Г.Шевченка та управлінням культури, національностей та релігій обласної державної адміністрації. Конкурс проводився у три етапи. Третій заключний етап відбувся 15 квітня в обласній бібліотеці для дітей імені Т.Г.Шевченка. В ньому взяли участь учні 6-7 класів бібліотек області – найактивніші, найначитаніші читачі – переможці регіональних конкурсів. Діти показали гарні знання сучасної та класичної літератури, ерудованість та кмітливість, відповідали на запитання тестів та вікторин, майстерно презентували свої улюблені книги, переконуючи, що читати – це круто та престижно. Цікавим для конкурсантів було скайп-спілкування з сучасними, відомими українськими письменниками Олександром Дерманським і Андрієм Кокотюхою. Вони привітали читачів та побажали успіхів. Діти охоче задавали запитання авторам, ділилися враженнями від прочитаних творів.

Компетентне журі у складі письменників, педагогів, бібліотекарів та журналістів визначило переможців конкурсу. Звання “Найкращий читач Хмельниччини – 2015” отримали Гончар Іван, учень 6 класу гімназії № 2 – читач бібліотеки-філії № 12 міста Хмельницького та Юзвішена Аліна, учениця 7 класу НВК № 4 – читачка обласної бібліотеки для дітей імені Т.Г.Шевченка. Нагородою для них стане поїздка до Львова на фестиваль дитячого читання “Книгоманія”.

Всі учасники конкурсу отримали дипломи управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації і картки Юніора від ПриватБанку.

Додали конкурсу святковості та урочистості виступи студентів музичного училища імені В.Заремби Гулеватої Анастасії, Кушубської Лілії та Гуменного Сергія.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волинські свободівці ...

КОМЕНТАРІ