У Рівненській області рятувальники спільно з працівниками лісового господарства провели навчально-консультаційний семінар для учнів загальноосвітньої школи

У Рівненській області рятувальники спільно з працівниками лісового господарства провели навчально-консультаційний семінар для учнів загальноосвітньої школи

18.04.15 12:39 0 600
17 квітня рятувальники Костопільського районного сектору ГУ ДСНС у Рівненській області спільно з працівниками ДП «Костопільське лісове господарство» зустрілись з педагогічним колективом та учнями загальноосвітньої школи №8 міста Костопіль.

Зустріч відбулася в режимі навчально-консультаційного семінару. Під час його проведення піднімалися теми не лише безпеки життєдіяльності, а й з пожежної безпеки та цивільного захисту.

Рятувальники розпочали семінар з інформації про стан з пожежами в районі та статистикою пожеж внаслідок дитячих пустощів з вогнем. Усім присутнім нагадали алгоритми дій під час виникнення надзвичайних ситуацій, правила пожежної та техногенної безпеки, правила безпечної поведінки у побуті та під час відпочинку на природі.

Особлива увага зверталася на відпрацювання планів евакуації з будівель на випадок різного виду надзвичайних ситуацій, порядок укриття в захисних спорудах цивільного захисту та правильні дії у разі виявлення вибухонебезпечних предметів. Наостанок співробітники Держслужби з НС продемонстрували вчителям та учням відеоролики з актуальних сезонних тематик.

Крім того, учні та педагоги отримали навчальні агітаційно-профілактичні листівки з основними правилами безпеки життєдіяльності та пожежної безпеки.

Слід додати, що фахівці Служби порятунку та лісового господарства Костопільщини залюбки беруть участь у подібних заходах, адже бажають, щоб при зустрічі один на один з небезпекою громадяни, а особливо діти, змогли самостійно впоратись та допомогти ближньому. Як показує практика та досвід, проведення пропаганди безпеки життєдіяльності серед дітей під час навчального процесу є вкрай важливою та дієвою роботою, яка згодом дає свої позитивні результати.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька область: ...
Наступна новина: IV етап спартакіади ...

КОМЕНТАРІ