На Тернопіллі послуги у сфері державної реєстрації будуть надаватися через центри надання адміністративних послуг

На Тернопіллі послуги у сфері державної реєстрації будуть надаватися через центри надання адміністративних послуг

18.04.15 11:01 0 577
Під головуванням виконувача обов'язків заступника голови обласної державної адміністрації Івана Бабійчука та за участю директора департаменту економічного розвитку, інвестиційної діяльності та міжнародного співробітництва ОДА Галини Воляник, виконувача обов'язків начальника ГУ юстиції у Тернопільській області Тетяни Вовк, а також працівників відповідних органів виконавчої влади, районних державних адміністрацій, Тернопільської та Чортківської міських рад та відповідних місцевих керівників управлінь юстиції, 16 квітня відбулася нарада з питань впровадження та виконання законодавства про дерегуляцію.

За словами Івана Бабійчука, стратегією розвитку держави до 2020 року визначено основні напрямки реформування країни, а Програмою діяльності Уряду – основні цілі та завдання, які забезпечуватимуть впровадження реформ.

«Серед ключових напрямків реформ є антикорупційна реформа, дерегуляція та розвиток підприємництва, децентралізація та реформа державного управління», - зазначив Іван Геннадійович.

У свою чергу, Галина Воляник наголосила, що безумовною запорукою успішної реалізації зазначених реформ є впровадження ефективної системи надання адміністративних послуг.

«Ця система дозволить створити зручні та доступні умови для отримання громадянами та суб'єктами господарювання якісних адміністративних послуг, покращити інвестиційний та бізнес-клімат, усунути прояви корупції та різного роду посередництва під час надання адміністративних послуг», - розповіла Галина Воляник.

На нараді також обговорено питання необхідності забезпечення виконання вимог вищезгаданого Закону в частині готовності ЦНАПів до надання послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, а також державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

За підсумками наради було прийнято рішення розробити доручення голови обласної державної адміністрації, згідно з яким працівники ЦНАПів пройдуть чергове навчання в реєстраційних службах районних управлінь юстиції з питань прийому документів для надання відповідних адміністративних послуг, а також візьмуть участь у складанні за результатами навчання добровільних тестових завдань та пройдуть необхідну співбесіду.

Також поставлено завдання до 1 травня забезпечити готовність до надання відповідних реєстраційних послуг через центри надання адміністративних послуг.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині валерій ...
Наступна новина: На Рівненщині школяр ...

КОМЕНТАРІ