В Закарпатській області за втягування в жебракування власних дітей мукачівка нестиме відповідальність

В Закарпатській області за втягування в жебракування власних дітей мукачівка нестиме відповідальність

19.04.15 13:03 0 666
Правоохоронці сектору кримінальної міліції у справах дітей Мукачівського міськвідділу міліції під церквою у мікрорайоні «Росвигово» виявили жінку з дитиною на руках та ще одним 9-річним хлопчиком. Вони просили милостиню.

Ця 30-річна багатодітна мати виховує 9-х дітей. Найменшому, з яким мати жебракує, лише 1 рік, найстаршому - 13. Разом з мамою під церквами жебрає і 12-річний син. Інші діти чекають матір з братами у селі В.Лучки, де мешкає ця родина у ромському поселенні на околиці села.

Як розповідають оперативники сектору кримінальної міліції у справах дітей Марина Ільтьо та Віталій Кучера, ця жінка вже потрапляла у поле зору працівників міліції і притягувалась до адміністративної відповідальності за неналежне виховання дітей.

На цей раз правоохоронці спіймали жінку фактично за руку під час жебракування, однак вона до останнього це заперечувала. Проте прочани, які неодноразово помічали жінку з дитиною на руках під церквою, не дали їй уникнути відповідальності.

Фігурантці справи повідомлено про підозру у вчиненні нею двох кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.304 (Втягнення неповнолітніх у заняття жебрацтвом) та ст.150-1 (Використання малолітньої дитини для заняття жебрацтвом) Кримінального кодексу України. За це передбачено відповідальність у вигляді обмеження або позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років. Триває досудове розслідування.

Інформація Мукачівського МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області в ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ