Де брати питну воду?

Де брати питну воду?

19.04.15 18:53 0 1270
Сучасна екологія вже не та, що була десять років назад. А тому проблема чистої води все нагальніше постає перед нашими співвітчизниками. Особливо це актуально для жителів великих міст та мегаполісів. Давайте спробуємо розібратись в цьому питанні разом. Перше, що спадає на думку - це брати воду зі скважини чи бювету в дворі. Це дешево, ходити далеко не треба, та й вода на смак наче нічого. Але цей варіант добрий, якщо ви живете десь в горах на Буковині. А у великих містах така вода може навіть нашкодити. Адже бювети та скважини дають поверхневі води. Вони не завжди будуть такими чистими, як вам би хотілось.Особливо в мегаполісах. Серед багатьох людей популярний міф, що користь води можна визначити за її смаком. Це лише частково правда. Проте будьте обережні, якщо вода на смак солодка - це означає, що вона має домішки радіо активних елементів.

Ще один варіант - замовляти питну воду з доставкою додому. Таку воду розливають на виробництві, а потім кур'єри привозять її вам у бутилях 18,9 літрі. Це доволі зручно, адже вам не треба нести воду. Особливо такий варіант підійде пенсіонерам та самотнім жінкам. Мінус - це звичайно ризик, що вам доставлять все ту ж воду з під крану. Щоб цього уникнути, ми порекомендуємо замовляти у великих перевірених компаній. Такі компанії дорожать своїм ім ям, а тому не будуть продавати неякісний товар. Ще один метод - ціна. Погана неякісна вода, як правило, дешево коштує. Тож будьте обережні з такими компаніями по доставці води. Наступний варіант - купувати воду в 6 літрових бутилях в супермаркеті. Тут ми натикаємось на таку ж ж проблему ймовірності того, що в пляшці щось з хлоркою з під крану, а не чиста питна вода. Але й методи ті ж самі. Виробник та ціна. Ще одним недоліком цього варіанту є те, що воду доведеться носити самому. Дві пляшки по 6 літрів - це вже 12 кілограм. Тут без авто не обійтись.

Наступний варіант - побутовий фільтр. На перший погляд, це найкращий варіант. Коштує він недорого, носити нічого не треба, замовляти і чекати кур'єра не треба. Набирай собі з під крану, фільтруй і пий на здоров'я. Проте, давайте розберемось детальніше. Побутовий фільтр не відфільтрує важкі метали та радіо активні елементи. Він просто не пристосований для цього. Більш того, він навіть не весь хлор може відфільтрувати. Він же стандартний, а якщо у вашій воді більше хлору, ніж у середньому по країні, то якась його частина все одно залишатиметься у воді.

Тож приймете рішення помірковано, та пийте чисту воду!
Источник: http://ids-service.com.ua/uk/
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ