Микола Романюк: “Ми зацікавлені у поглибленні співпраці з німецькими партнерами у галузі освіти”

Микола Романюк: “Ми зацікавлені у поглибленні співпраці з німецькими партнерами у галузі освіти”

20.04.15 14:02 0 538
Делегація з краю Ліппе (ФРН) у складі ландрата Фріделя Гойвінкеля, керівника відділу у справах молоді, сім'ї і соціальних питань Карла-Айтель Йона, керівника відділу партнерств району Ліппе Бернда-Гайнріха Корте, референта Наталі Гассе, голови правління спілки “Мости в Україну” професора Карла-Германа Кроґа та його заступника Манфреда Мьоллера, перебуваючи у нашому місті, зустрілися з представниками навчальних закладів.

Так, гімназію № 4 імені Модеста Левицького пов'язують давні дружні зв'язки з навчальними закладами німецького краю Ліппе. Така співпраця розпочалася ще у 2003 році з технологічним коледжем міста Херфорд. Директор навчального закладу Олександр Мишковець під час зустрічі з делегацією зауважив, що за ці роки на стажуванні у Німеччині побували як педагоги, так і учні. Для кращого пізнання культури діти проживали у німецьких родинах. Він розповів гостям про здобутки учнів та вчителів гімназії.

Для гостей з краю Ліппе провели екскурсію приміщенням школи. У навчальних класах діти німецькою мовою розповіли присутнім про навчальний заклад. Крім того, найменші учні підготували музичні композиції, декламували вірш рідною для членів делегації мовою та подарували символічні значки.

Варто зауважити, що у гімназії № 4 функціонує музей-світлиця, у якому представлені традиції українського побуту. Тут зокрема, розміщені вишиті рушники, писанки, плетене взуття, глиняні горщики тощо.

Ландрат краю Ліппе Фрідель Гойвінкель зазначив, що він вперше побував в Україні і сформував хороші враження. Наголосив, що педагогічний колектив гімназії № 4 активно співпрацює зі своїми учнями. Освіта молоді — це той шлях, який дасть можливість зблизити Європу й Україну.

У свою чергу, голова правління спілки “Мости в Україну” професора Карл-Герман Кроґ зауважив, що з гімназією № 4 налагоджено хорошу співпрацю. Він зазначив, що нині йде напрацювання контактів з гімназією № 14 міста Луцька та інших навчальних закладів. На його переконання, через навчання та освіту можна поглибити інтеграцію України у європейське співтовариство.

Міський голова Микола Романюк додав, що одним із важливих пріоритетів у роботі є діти та молодь. “Ми будемо працювати над тим, щоб більше наших учнів та студентів бували у Німеччині та інших країнах, обмінювалися досвідом, здобували нові знання. Також ми з радістю бачитимемо дітей з Європи у нас. Ми таким чином будемо більше дізнаватися один про одного. Результатом візиту повинно стати конкретизація та розширення взаємозв'язків”, - зауважив він.

Поспілкувалися гості й з викладацьким складом та студентами Луцького національного технічного університету. Проректор Зоряна Герасимчук розповіла гостям про історію та здобутки навчального закладу. За її словами, завдяки співпраці з спілкою “Мости в Україну” було організовано стажування студентів у Німеччині. А це дає великий поштовх для молоді та додає нових навиків. Вона висловила сподівання на подальшу співпрацю у сфері стажування студентів та викладачів у Німеччині.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Держохоронцям Волині ...
Наступна новина: Луцьким рятувальникам ...

КОМЕНТАРІ