В Чернівецькій області в рамках Тижня знань безпеки життєдіяльності рятувальники провели для дітей екскурсію пожежно-рятувальним підрозділом

В Чернівецькій області в рамках Тижня знань безпеки життєдіяльності рятувальники провели для дітей екскурсію пожежно-рятувальним підрозділом

21.04.15 14:26 0 603
20 квітня у Чернівецькій області розпочався Тиждень знань безпеки життєдіяльності. Його проведення стало можливим завдяки зусиллям працівників Управління ДСНС України у Чернівецькій області, Департаменту освіти та науки Чернівецької обласної державної адміністрації, Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернівецької області та Добровільного пожежного товариства краю. В рамках Тижня знань відбуватимуться різні профілактичні заходи із учнями загальноосвітніх шкіл та вихованцями дошкільних навчальних закладів. Так, наприклад, 20 квітня на екскурсію до рятувальників аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС завітали діти з дошкільного навчального закладу № 52 обласного центру. Всього на екскурсію прийшли понад 50 дітей. За словами вихователів садочку, які супроводжували малечу, діти з нетерпінням чекали цієї екскурсії, оскільки рятувальники часто приходять на зустрічі у садочок і стали вже друзями для дітей. «Ми тісно співпрацюємо з рятувальниками, оскільки хочемо, щоб наші діти з дитинства знали правила безпеки та про важливість їхнього дотримання» – повідомила завідуюча садочка Людмила Атаманюк.

На початку екскурсії дітям розповіли про автомобілі, які завжди стоять напоготові до виїзду і для яких випадків вони призначені. Це стало для дітей певною несподіванкою, оскільки за їхніми словами «всі автомобілі виїжджають на ліквідацію пожеж». Окрім цього, працівники Управління ДСНС продемонстрували вихованцям садочку спеціальне оснащення, яким обладнані автомобілі і за допомогою яких ліквідовуються різні надзвичайні події.

Також рятувальники розповіли малечі і про бойовий одяг та спорядження рятувальників. Зокрема, щире захоплення у дітей викликав тепловідбивний костюм, який витримує температуру до 800 градусів. В ході усієї зустрічі, рятувальники звертали увагу дітей на важливість дотримання правил безпеки у житті та розповіли про всю небезпеку від пустощів з полум’ям. Наостанок, діти змогли посидіти у пожежно-рятувальному автомобілі та сфотографуватись на згадку.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ЖКП «Сонячне»: в ...
Наступна новина: У Львові свободівець ...

КОМЕНТАРІ