Буковина: рятувальники долучилися до проведення «Дня цивільного захисту»

Буковина: рятувальники долучилися до проведення «Дня цивільного захисту»

21.04.15 10:10 0 580
17 квітня в Чернівецькому міському ліцеї № 3, який знаходиться по вул. Залозецького в обласному центрі, було проведено «День цивільного захисту». Даний захід проводився з метою навчання правилам безпеки керівників навчальних закладів області, осіб відповідальних за цивільний захист районних відділів освіти і науки та вихованців ліцею. До проведення заходу залучилися працівники Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області, Чернівецької міської ради, Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності, Управління МВС України в Чернівецькій області та фахівці швидкої медичної допомоги.

Сам захід був поділений на 2 частини: теоретичну та практичну: В ході теоретичної частини заняття директорам шкіл розповіли правила безпеки життєдіяльності та як діяти у випадку виникнення надзвичайних подій різного характеру. Зокрема, рятувальники зазначили, що в навчальному закладі, як і в будь-якому іншому місці з масовим перебуванням людей, дуже важливим є навчання людей перш за все не панікувати, а правильно оцінити обстановку та організувати подальші дії по евакуації. «Паніка викликає хаос, що може призвести до трагічних наслідків. Дотримуйтеся правил безпеки самі та навчайте цьому ваших учнів» – зазначили рятувальники. Окрім цього, освітянам нагадали і про важливість наявності та технічної справності первинних засобів пожежогасіння, вміння ними правильно користуватися, оскільки за їх допомогою можна ліквідувати пожежу, якщо виявити її на початковій стадії горіння.

Для проведення практичної частини семінару організаторами було змодельовано виявлення вибухонебезпечного предмету у навчальному закладі. Дирекцією школи було проведено евакуацію учнів із ліцею у безпечне місце. Фахівці науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при Управлінні МВС відпрацювали дії щодо огляду навчального закладу, а рятувальники забезпечили пожежну безпеку на місці події. Після цього, співробітники швидкої медичної допомоги проконсультували всіх присутніх про надання першої домедичної допомоги, і зазначили, що правильно надана перша допомога може врятувати людині життя. Насамкінець заходу, організатори заходу продемонстрували всім присутнім спеціальну техніку, за допомогою якої ліквідовуються надзвичайні події різного роду та виконуються завдання за призначенням.

Проведення таких заходів для Чернівецької області вже стали традиційними. Такі семінари проводять як і для керівного складу навчальних закладів області, так і для їх учнів. Завдяки цьому можна нагадати людям правила безпеки та навчити їх як діяти у випадку виникнення надзвичайної події.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 21 квітня у Тернополі ...

КОМЕНТАРІ