Волинь: прокуратура припиняє порушення прав засуджених у виправних колоніях області

Волинь: прокуратура припиняє порушення прав засуджених у виправних колоніях області

21.04.15 12:58 0 564
Прокуратурою Волині проведено перевірки додержання законів у виправних колоніях Управління державної пенітенціарної служби України в області. Встановлено непоодинокі порушення вимог чинного законодавства при триманні засуджених.

Так, у колоніях порушують вимоги законодавства щодо норм житлової площі для засуджених, які утримуються в приміщеннях камерного типу, дисциплінарних ізоляторах та секторі максимального рівня безпеки.

У Маневицькій виправній колонії у таких приміщеннях встановлено 144 ліжка, при тому що згідно норми житлової площі на одного засудженого їх мало би бути лише 67.

У камерах, які за площею розраховані на утримання 1 засудженого, тримають 3, а то і 4 засуджених. Фактично на одного засудженого в секторі максимального рівня безпеки колонії припадає замість 4 кв. м. площі лише 1,8 - 2,4 кв. м. При цьому деякі камери залишались незадіяними.

Перевірки із залученням спеціалістів територіальної державної інспекції з питань праці в області засвідчили, що в колоніях порушували й трудове законодавство, не проводячи оплати праці засуджених у подвійному розмірі за роботу у святкові неробочі дні. У Цуманській ВК не проводили належну доплату засудженим за роботу в нічний час.

Крім цього, у виправних колоніях не було забезпечено достовірність обліку робочого часу засуджених, зокрема господарської обслуги.

Задля усунення порушень вимог чинного законодавства щодо додержання конституційних прав ув'язнених та засуджених у виправних колоніях області прокурором Волині внесено вказівку начальнику УДПтС України в області.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У тернопільських парках ...

КОМЕНТАРІ