Анатолій Вітів: "Заступник Генпрокурора України повинен назвати прізвища осіб,які пропонували йому 10 мільйонів,або піти у відставку"

Анатолій Вітів: "Заступник Генпрокурора України повинен назвати прізвища осіб,які пропонували йому 10 мільйонів,або піти у відставку"

21.04.15 12:30 0 700
Заступник Генерального прокурора України Давид Сакварелідзе зобов'язаний негайно оприлюднити прізвища осіб, які пропонували йому щомісячно 10 мільйонів доларів "утримання", порушити проти них кримінальну справу і заарештувати, або піти у відставку. Про це 19 квітня 2015 року заявив голова Волинської обласної організації ВО "Свобода" Анатолій Вітів.

Анатолій Вітів зазначив, що заступник Генпрокурора мав би не хвалитися тим, що нібито відмовився від отримання 10 мільйонів доларів, а порушити кримінальну справу і заарештувати осіб, які пропонували хабар: "Заява заступника Генпрокурора України Давида Сакварелідзе про те, що його хотіли купити щомісячним "утриманням" у розмірі 10 мільйонів доларів, а він нібито відмовився від такої пропозиції, наштовхує не неприємні висновки. Якщо заступник Генпрокурора Давид Сакварелідзе – чесна людина і дійсно має намір боротися з корупцією, він мав би давно написати заяву про порушення кримінальної справи за спробу підкупу посадової особи та провесті затримання за фактом дачі хабара. А також – назвати прізвища цих осіб і хто за ними стоїть. Це засвідчило би правдивість його намірів боротися з корупцією. Але чомусь немає ні того, ні другого".

Свободівець наголосив: такі заяви на тлі відсутності в державі реальної боротьби з корупцією є пустою балаканиною, а заступник очільника ГПУ має показати, що дійсно збирається боротися з корупцією, або йти у відставку.

"Ця заява – пуста балаканина і нікому не потрібний піар. Може, такою заявою заступник Генерального прокурора натякає на те, що 10 мільйонів доларів – це замала сума? Якщо Давид Сакварелідзе не назвав конкретних прізвищ осіб, які пропонували взяти його "на утримання", чи тих, від чийого імени виступали ці люди, то він посилає чіткий сигнал: "карати за спробу підкупу ніхто не буде, все залишиться інкогніто. Можете і далі приходити в Генпрокуратуру і брати прокурорів "на утримання". Тому Сакварелідзе має негайно назвати прізвища осіб, які пробували його підкупити, та провесті усі дії щодо притягнення їх до кримінальної відповідальності. В іншому разі йому слід іти у відставку і не обдурювати українських громадян черговою імітацією боротьби з корупцією", – заявив Анатолій Вітів.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За фактом ухилення від ...
Наступна новина: Правоохоронці Ужгородщини ...

КОМЕНТАРІ