У Волинській області "Студентська Свобода" Чернігова розповіла про УПА та Тараса Боровця

У Волинській області "Студентська Свобода" Чернігова розповіла про УПА та Тараса Боровця

21.04.15 08:10 0 641
17 квітня 2015 року активісти "Студентської Свободи" міста Чернігів провели повчальний історичний екскурс "Тарас Бульба – Боровець. Хто створив УПА?" На заході були присутні активісти Чернігівської міської організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода", молодіжних організацій "Студентська Свобода" та "Сокіл", а також студенти. Зібрання відбулося в приміщенні місцевого осередку "Свободи".

"Коли 9 березня 1908 року в багатодiтнiй родинi Дмитра Юлiановича Боровця, яка проживала в селi Бистричi пiд Березним, що на Рiвненщинi, народився син, на сiмейнiй радi було одностайно вирiшено - дати йому iм'я Тараса. Адже хлопчик прийшов на свiт саме в день народження великого пророка України - Тараса Шевченка. Даючи синовi це iм'я, батьки прагнули, щоб їхній син пiшов тим же шляхом, яким iшов Шевченко, - боротьби за свободу, незалежнiсть, самостiйнiсть України, вони прагнули, щоби хлопець мав перед собою прекрасний i гiдний iдеал у своєму життi - життя Великого Кобзаря. Ще десятирiчним сiльським хлопчиком пройнявся вiн iдеалами Четвертого Унiверсалу Української Народної Республiки. Тарас Боровець був великим патріотом рідного Полісся, він був петлюрівцем. За ідеологічним поглядом він був плюралістом. "Свідомість, що політичні партії настають і відходять, а народ існує вічно, як однокровна спільнота" - це слова Тараса Боровця", - розповів активіст "Студентської Свободи" Чернігівщини Андрій Слобожанюк.

Присутні активно ставили питання та охоче брали участь у дискусії, аналізуючи події сьогодення, проводили паралелі між сучасними реаліями та минулим.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ