В Ужгородському районі піротехніки знищили артилерійський снаряд часів Другої світової війни

В Ужгородському районі піротехніки знищили артилерійський снаряд часів Другої світової війни

21.04.15 16:33 0 566
20 квітня спеціалісти групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення вилучили та знешкодили артилерійський снаряд, виявлений у с. Підгорб Ужгородського району.

На вибухонебезпечний предмет натрапив місцевий мешканець. Чоловік повертався додому із поля й побачив у канаві металеву річ, схожу на вибухівку, про що одразу ж повідомив до служби порятунку «101». По прибутті на місце події рятувальники ідентифікували знахідку як артилерійський снаряд калібром 152 мм, який залишився в землі з часів Великої Вітчизняної війни.

Піротехніки вилучили снаряд і транспортували на полігон у с. Оріховиця, де о 13:00 його знешкодили. Крім цього, фахівці перевірили територію довкола місця небезпечної знахідки на наявність інших ВНП.

З огляду на те, що останнім часом почастішали випадки виявлення вибухонебезпечних предметів, Управління ДСНС України у Закарпатській області звертається до громадян із закликом бути обережними при проведенні земляних робіт або прогулянці в лісі, адже будь-якої миті людина може натрапити на відголоски війни. Якщо це сталося, не слід чіпати підозрілий металічний предмет і переміщувати його в інше місце. Категорично забороняється пробувати самостійно знешкодити вибуховий пристрій. Натомість треба позначити місце знахідки й повідомити про це органи влади, місцевого самоврядування, міліцію або зателефонувати до служби порятунку за номером 101.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині п'яний ...
Наступна новина: У Тернополі вшанували ...

КОМЕНТАРІ