Чернігів: Механізм надання житлових субсидій населенню: навчались,щоб навчати

Чернігів: Механізм надання житлових субсидій населенню: навчались,щоб навчати

21.04.15 16:13 0 602
Для фахового роз'яснення нововведень у сфері соціального захисту населення, а саме спрощення механізму надання житлових субсидій населенню, до Чернігівського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді була запрошена начальник управління праці та соціального захисту населення Новозаводської районної у місті Чернігові ради Ірина Марчук.

Вона докладно пояснила працівникам ЧМЦСССДМ новий порядок нарахування та призначення житлових субсидій. Зазначила, що скасовано майже всі обмеження щодо майнового статусу отримувача, крім здійснення одноразової покупки на суму понад 50 тис. грн. Спрощено і сам порядок оформлення житлових субсидій: оформити їх можна на підставі лише двох документів – заяви та декларації про доходи.

І. Марчук наголосила, що для оформлення житлової субсидії не треба збирати звичний до цього пакет документів, проте довідка про доходи за минулий рік все одно необхідна, оскільки вірно заповнити декларацію без вказаної довідки просто неможливо.

Відтепер врегульовано питання наявності в сім'ї непрацюючих членів родини (які не навчаються й не перебувають на обліку як безробітні). Водночас, незмінним залишилось розрахування субсидії за кількістю зареєстрованих членів сім'ї, отже, виникає питання, як оформити субсидії, коли члени родини зареєстровані, але не мешкають фактично в житловому приміщенні. Дане питання також врегульоване в Положенні про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Тобто тепер особа, яка бажає оформити житлову субсидію на оплату житлового приміщення, де кількість зареєстрованих більша, ніж фактично мешкаючих, повинна надати разом із заявою про оформлення субсидії будь-які докази відсутності зареєстрованих осіб за місцем реєстрації (наприклад, довідку з місця роботи, або місця проживання, або довідку, що підтверджує оплату комунальних послуг в іншому місці).

У ході спілкування колектив ЧМЦСССДМ отримав відповіді на безліч питань, що виникали при ознайомленні з новими правилами нарахування та оформлення житлових субсидій. «Тепер наші спеціалісти зможуть застосовувати отриману інформацію у своїй подальшій роботі з соціально незахищеними верствами населення, які й становлять переважну частину наших клієнтів», - каже директор Центру Тетяна Кузнецова-Молодчая.

За інформацією ЧМЦСССДМ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Цьогоріч на Вінниччині ...

КОМЕНТАРІ