Чернігів: Маємо борги - втрачаємо «страховий стаж»

Чернігів: Маємо борги - втрачаємо «страховий стаж»

21.04.15 12:03 0 604
Управління Пенсійного фонду України в м. Чернігові питанню погашення заборгованості приділяє особливу увагу.

Станом на 1 квітня 2015 року заборгованість із платежів, контроль за погашенням яких здійснюють органи Пенсійного фонду, становила 6,4 млн. грн. Борги активних платників складають 55,5%, нагальним також залишається розв'язання питання відшкодування боргів підприємствами, які перебувають у різних стадіях банкрутства.

Незважаючи на великий обсяг організаційних та адміністративних заходів заборгованість пасивного статусу досягла 2,8 млн. грн., що становить 44,5% від загальної суми боргу.

Найбільшими боржниками є підприємства - банкрути: ТОВ “Чернігівський завод будівельних матеріалів з сумою боргу 539,6 тис. грн. та ДП “Чернігівське спеціалізоване управління № 430” ЗАТ"Електромонтаж", якому належить 302,7 тис. грн. заборгованості.

Враховуючи те, що призначення і перерахунки пенсій проводяться з урахуванням страхового стажу і заробітної плати застрахованої особи, працівники даних підприємств - банкрутів втрачають певні періоди страхового стажу.

Тому, головним завданням для фахівців Фонду залишається робота на результат, тобто погашення боргів, наповнення бюджету та своєчасна і в повному обсязі виплата пенсій громадянам. Завдяки стабільній роботі колективу план власних доходів з початку року було виконано на 109,7%, пенсії вчасно профінансовано та виплачено в повному обсязі.

За інформацією Пенсійного фонду України в м. Чернігові
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Зустріч буковинських ...

КОМЕНТАРІ