Рівненська область: проведено оцінку дій готовності лісогосподарських підприємств області до пожежонебезпечного періоду

Рівненська область: проведено оцінку дій готовності лісогосподарських підприємств області до пожежонебезпечного періоду

21.04.15 08:06 0 687
З метою запобігання випадкам пожеж та загорянь лісових масивів, торфополів та посилення протипожежного захисту лісів у пожежонебезпечний період 2015 року, співробітниками Головного управління ДСНС спільно з представниками департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства та державного підприємства «Рівнеторф» протягом 15 – 17 квітня здійснено оцінку дій готовності органів управління та сил цивільного захисту лісогосподарських господарств та торфопідприємств у разі виникнення надзвичайних ситуацій та заходів з їх ліквідації, пов’язаних із пожежами в природних екосистемах.

У ході виконання заходів було проведено 11 навчань з гасіння пожеж у природних екосистемах з практичним відпрацюванням дій територіальних підсистем єдиної державної системи цивільного захисту, демонстрацією можливостей пожежної, інженерної та пристосованої техніки для цілей пожежогасіння, ручних засобів пожежогасіння, шанцевого інструменту і ранцевих вогнегасників.

Під час оцінки дій готовності особливо ретельно вивчалася ситуація із наявністю та справністю аварійно-рятувальної техніки у лісогосподарствах, її укомплектованістю, можливістю створення резервних фондів із засобів пожежогасіння та паливно-мастильних матеріалів.

Також учасники заходів переконалися, що усі в’їзди до лісу перекрито шлагбаумами, встановлено попереджувальні стенди, зроблено захисні мінералізовані смуги. У лісництвах в наявності спеціальна техніка для боротьби з пожежами, яка перебуває у режимі цілодобового чергування. Лісники здійснюють щоденні обходи закріплених територій.

Відповідні заходи проведені в кожному районі Рівненщини відповідно до Кодексу цивільного захисту України та доручення голови Рівненської обласної державної адміністрації «Про попередження та протидію можливим загрозам життю та здоров’ю громадян при виникненні надзвичайних ситуацій, пов’язаних із пожежами в природних екосистемах, і оперативне реагування на них, а також підвищення рівня протипожежного захисту населених пунктів та посилення персональної відповідальності керівників місцевих органів влади».

Слід зазначити, що рятувальники впродовж пожежно-небезпечного періоду активно співпрацюють з працівниками лісового та мисливського господарства відповідно до інструкцій взаємодії Головного управління ДСНС України у Рівненській області з Рівненським обласним управлінням лісового та мисливського господарства під час гасіння лісових пожеж та у разі виникнення надзвичайних ситуацій та подій.

Водночас, рятувальники вкотре закликають громадян бути особливо уважними та обережними при використанні вогню на природі, аби відпочинок не став причиною масштабних пожеж.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ