21 квітня у Тернополі відбудеться військово-патріотична гра для школярів «Сокіл»

21 квітня у Тернополі відбудеться військово-патріотична гра для школярів «Сокіл»

21.04.15 10:10 0 600
Відкриття регіонального етапу всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») відбудеться у Тернополі 21 квітня о 15 год. на Театральному майдані. Як розповідає координатор заходу, директор Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу Галина Литвинюк, цього року участь у грі візьмуть близько 200 школярів з усіх загальноосвітніх навчальних закладів міста.

«Учасник розподілені на три групи, так звані «рої» - це козачата (віком 7-10 років), джури козацькі (11-15 років) та молоді козаки (16-18 років). У кожному рою є хлопці та дівчата, які протягом тижня будуть змагатися у різних випробуваннях за окремими графіками, - розповідає Галина Литвинюк. – А 21 квітня, у вівторок, на Театральному майдані відбудеться урочисте відкриття змагань».

Зазначимо, що даний захід проводиться цього навчального року по усій Україні, а розпочався 14 жовтня 2014 року у День Українського козацтва і завершиться аж у липні 2015 року під час Всеукраїнського таборування - ІІІ етапу гри.

Довідково: Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») проводиться Українським державним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді Міністерства освіти і науки України спільно з Радою козацьких отаманів України, МБУ «Центр Національного Відродження» та ГО «Молодіжний Клуб Джура» за сприяння силових міністерств і відомств України.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Буковина: рятувальники ...
Наступна новина: делегація з Німеччини ...

КОМЕНТАРІ