На Тернопільщини міліціонери розшукали горе-матір,яка закопала новонароджену дитину на чужій могилі

На Тернопільщини міліціонери розшукали горе-матір,яка закопала новонароджену дитину на чужій могилі

21.04.15 11:15 0 624
Правоохоронці встановили жінку, яка, народивши мертве немовля, закопала його на чужій могилі. Як пояснює, вчинила це через брак коштів на поховання дитини.

Повідомлення про знайдене тіло немовляти надійшло до співробітників Борщівського райвідділу міліції від мешканця села Гуштин. Чоловік заявив, що на могилі свого родича виявив закопане тіло новонародженої дитини. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група.

Правоохоронці розпочали оперативно-розшукові заходи з метою встановлення особи матері немовляти. Вже невдовзі міліціонери розшукали жінку. Нею виявилася мешканка Борщівського району, 1978 року народження. У жінки уже є троє дітей. Вона не працює, а чоловік їздить по заробітках.

За словами начальника Борщівського райвідділу міліції Володимира Горб'яка, на облік в жіночій консультації вона не ставала.

Жінка народила мертву дівчинку у власному житловому будинку 18 жовтня 2014 року. Наступного вечора матір закопала дитину на одній із могил на кладовищі села Гуштин. Свій вчинок пояснює відсутністю коштів на похорон.

Те, що дівчинка народилася мертвою, підтвердила судово-медична експертиза. Проте причину перинатальної смерті встановити не вдалося через тривале перебування трупа в землі.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 117 ККУ - умисне вбивство матір'ю своєї новонародженої дитини під час пологів або відразу після пологів. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: Івано-Франківська область: ...

КОМЕНТАРІ