25 квітня – Всеукраїнський день довкілля

25 квітня – Всеукраїнський день довкілля

22.04.15 14:45 0 559
Щороку в третю суботу квітня з 1999 року проводиться Всеукраїнський день довкілля, згідно з Указом Президента № 855/98 від 06.08.1998. Цьогоріч він відзначатиметься 25 квітня.

Головною метою цього свята є поліпшення стану природи. День довкілля дозволяє реально оцінити стан навколишнього середовища, в якому ми живемо. Дає можливість уважно обдумати дії та кроки, які кожен з нас має зробити в напрямку збереження та відновлення довкілля.

Охорона довкілля в сучасних умовах – це нова форма у взаємодії людини й природи. Вона являє собою систему державних і суспільних заходів спрямованих на гармонічну взаємодію суспільства й природи, збереження й відтворення природних ресурсів, в ім'я теперішніх і майбутніх поколінь. екологічні проблеми є одними з найважливіших і визначають рівень благополуччя всієї цивілізації й, зокрема , нашої країни.

За цей час вже склалися своєрідні традиції святкування: державні установи, громадські організації, пересічні жителі проводять заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, озеленення, збереження заповідних об'єктів, поширення екологічних знань.

В свою чергу Департамент екології та природних ресурсів Хмельницької облдержадміністрації запрошує усіх небайдужих приєднатися до заходів в рамках проведення Дня довкілля та стати ще більше екологічно свідомими і зробити хоча б один крок до покращення стану довкілля.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині надання ...
Наступна новина: Упродовж доби на Львівщині ...

КОМЕНТАРІ