Хмельниччина: рятувальники навчають дітей у рамках «Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності»

Хмельниччина: рятувальники навчають дітей у рамках «Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності»

22.04.15 12:50 0 553
Незнання елементарних правил безпечної поведінки часто призводить до сумних та трагічних наслідків. З метою профілактики травматизму та загибелі дітей, виховання поважного ставлення до безпеки людини, формування та вироблення навичок з дотримання правил поведінки у надзвичайних ситуаціях на Хмельниччині у квітні проходить Тиждень знань безпеки життєдіяльності у дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних закладах області.

У навчальних закладах проходяться відкриті уроки з основ безпеки життєдіяльності за участі рятувальників. Працівники ДСНС цікаво та змістовно розповідають учням і педагогам, як потрібно діяти у разі пожежі, як надати домедичну допомогу потерпілим, тощо. Також демонструються навчальні відеофільми.

21 квітня працівниками Деражнянського районного сектору проведено заняття з учнями та колективом Вовковинецької загальноосвітньої школи. З обслуговуючим персоналом рятувальники відпрацювали порядок проведення евакуації учнів з приміщень школи на випадок виникнення надзвичайної ситуації. Під час екскурсії в пожежно-рятувальному підрозділі дітлахів ознайомили із специфікою роботи пожежних, продемонстрували у дії технічне обладнання, яке використовується для ліквідації різних надзвичайних подій. Також, продемонстрували захисний одяг вогнеборців, розповіли про технічні характеристики спеціальних автомобілів. Крім того, школярі мали змогу одягти окремі елементи захисного спорядження рятувальників, і на мить уявити себе справжніми рятувальниками.

Вогнеборці побажали учням успіхів у подальшому навчанні та висловили сподівання, що у майбутньому дехто з них пов’яже своє життя з рятувальною службою.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Народний ансамбль танцю ...

КОМЕНТАРІ