У Львові на одній сцені звучатимуть чотири клавесини

У Львові на одній сцені звучатимуть чотири клавесини

22.04.15 08:39 0 564
29 квітня о 19.00 у Львівському будинку органної та камерної музики відбудеться унікальна подія – на одній сцені звучатимуть одразу чотири клавесини.

Про це 21 квітня, на прес-конференції повідомив один із організаторів заходу, менеджер Collegium Musicum Тарас Демко.

У концерті «Чотири клавесини» візьмуть участь одразу чотири клавесиністки з Києва: Світлана Шабалтіна, Наталя Фоменко, Наталя Сікорська та Ольга Шадріна-Личак. Вони гратимуть твори Баха та Вівальді.

«Родзинкою події стане присутність на одній сцені чотирьох клавесинів. Це унікальна подія, оскільки такі концерти дуже рідкісні, бо для чотирьох клавесинів написано небагато творів», – зазначив Тарас Демко.

Солістка концерту Ганна Іванюшенко додала, що концерт – це спільний проект Львівської національної музичної академії ім. М. Лисенка і Київської національної академії ім. П. Чайковського.

«Унікальним також є те, що до Львова привезуть інструменти, які є історичними копіями клавесинів. У нас подібних інструментів немає. Тому маємо унікальну нагоду почути, як звучав клавесин у часи Баха та Вівальді», – зазначила вона.

Солістка додала, що у концерті також візьме участь скрипаль з Німеччини Олександр Пільчен, який вивчає специфіку виконання музики бароко.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 24 квітня відбудеться ...

КОМЕНТАРІ